Στη 48ωρη πανελλαδική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

\”Συναδέλφισσες – φοι,

 Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ συμμετέχει στη 48ωρη πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη & Πέμπτη 19 και 20 Μαρτίου 2014 , με βασικά αιτήματα την άμεση ανάκληση της διαδικασίας των απολύσεων με τη λήξη της διαθεσιμότητας, ενάντια στην επιχειρούμενη νέα αξιολόγηση και τη κατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών.

Σε λίγες ημέρες στις 22 Μαρτίου, λήγει η περίοδος του 8μηνου διαθεσιμότητας εκατοντάδων συναδέλφων μας εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων και τους επόμενους μήνες λήγει των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών, άλλων εργαζομένων στα υπουργεία και των δημοτικών αστυνομικών και οδηγούνται σε απόλυση.

 Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, Κεφαλαίου, αναφορικά με το δημόσιο τομέα. Αρκεί η απλή ανάγνωση του για να γίνει αντιληπτό ότι οδηγεί στον ασφυκτικό έλεγχο του δημοσίου από τους κομματικούς – πελατειακούς μηχανισμούς και ταυτόχρονα εκχωρεί βασικούς τομείς του στον ιδιωτικό τομέα.

 Στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό τον τρόπο, 15% των δημοσίων υπαλλήλων κάθε φορά, θα αποτελεί την ανεξάντλητη δεξαμενή διαθεσιμοτήτων – απολύσεων του επόμενου διαστήματος. Για εμάς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, από την αξιολόγηση και τους νέους οργανισμούς των νοσοκομείων θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις.

 Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Σας καλούμε να συμμετέχετε στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης ΕΕ, ΔΝΤ, Κεφαλαίου, που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο, οδηγεί στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια.

 Η απάντηση μας πρέπει να είναι αγώνας καθολικός, διαρκής, πανεργατικός. Να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση συναδέλφου μας, καμία αξιολόγηση από αυτούς, καμία εκχώρηση υπηρεσιών του Δημόσιου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

 Αγωνιζόμαστε για :
• Κατάργηση του νόμου για την Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων που οδηγεί σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις
• Καμία διαθεσιμότητα και απόλυση εργαζόμενου σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα – Οι συνάδελφοι μας να επιστρέψουν άμεσα στις δουλειές τους
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
• Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους
• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία
• Κανένα κλείσιμο – συγχώνευση νοσοκομείου, κλινικής

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ Ε.Κ.Η ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 10.00ΠΜ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ 2014 Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook