Επικαλούμενη δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Ισραέλ Κατζ, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι διαδικασίες αναγνώρισης των αεροπλάνων, καθώς και των ξένων πιλότων που εισέρχονται στον ισραηλινό εναέριο χώρο έχουν ενισχυθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Μεταφορών έχει δώσει εντολή να γίνουν προετοιμασίες «για όλα τα ενδεχόμενα».

«Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το μαλαισιανό αεροπλάνο, για τον λόγο αυτόν δεν παίρνουμε κανένα ρίσκο», εξήγησε αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου διέψευσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τις πληροφορίες αυτές.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικλ ΜακΚόλ δήλωσε χθες ότι τo Boeing της Malaysia Airlines είναι πιθανόν να έπεσε θύμα αεροπειρατείας και να έχει κρυφτεί κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως πύραυλος Κρουζ.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μάικλ ΜακΚόλ δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing 777 συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά θεωρεί ότι οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί κάπου για να παραμείνει κρυμμένο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής.

Το αεροπλάνο είναι πιθανόν ότι πήρε δύο κατευθύνσεις μετά την εξαφάνισή του: προς βορά, προς το Καζακστάν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε εντοπισθεί από ραντάρ.

«Η άλλη υπόθεση είναι ότι είτε προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία, και θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος Κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου…», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook