​Στρες – τεστ στη φωνή του συγκυβερνήτη του χαμένου Boeing, για να δουν αν μιλούσε υπό πίεση, κάνουν τώρα οι αρχές, μετά την αποκάλυψη ότι αυτός ήταν που είπε τις τελευταίες λέξεις \”Εντάξει καληνύχτα\”.

Ο 53χρονος κυβερνήτης και ο 28χρονος συγκυβερνήτης θεωρούνται πρόσωπα κλειδιά.

Οι Aμερικανοί είναι πεπεισμένοι ότι η απάντηση στο μυστήριο του Boeing βρίσκεται στο πιλοτήριο.

Οι αρχές έχουν κατασχέσει ήδη από το σπίτι του κυβερνήτη στην Κουάλα Λουμπούρ υπολογιστές και τον προσομοιωτή πτήσεων που είχε, μήπως και βρουν κάποιο στοιχείο.

Όπως έγινε γνωστό ο κυβερνήτης είχε έντονη πολιτική δράση. Υποστηρικτής του αρχηγού της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας που είχε περάσει χρόνια στη φυλακή για διαφθορά, λίγες ώρες πριν την πτήση ήταν σε δίκη του πολιτικού. ηγέτη που καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλακή για ομοφυλοφιλία. Λένε ότι εξοργίστηκε με την καταδίκη και μετά πήρε στα χέρια του το πηδάλιο του Boeing.

Αντίθετα ο συγκυβερνήτης είναι γιος υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης στα δημόσια έργα. Πήγαινε τακτικά στο τζαμί της γειτονιάς του και παρότι είχε αδυναμία στο ωραίο φύλο σχεδίαζε να παντρευτεί. Στο παρελθόν είχε βάλει άμορφες γυναίκες στο πιλοτήριο. Οι αρχές ερεύνησαν και το δικό του σπίτι και εξετάζουν τα προφίλ και των δύο πιλότων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί που η οικογένεια του κυβερνήτη, στην προσπάθειά της να τον υποστηρίξει ανέβασε ένα συγκινητικό βίντεο με φωτογραφίες του. Οι γείτονες και οι φίλοι του μιλούν γι\’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια.

Όλοι οι επιβάτες είναι ύποπτοι για τις αρχές που τώρα ερευνούν εξονυχιστικά κι έναν 29χρονο μηχανικό αεροπλάνων που εργαζόταν για ιδιωτική εταιρεία charter με έδρα στην Ελβετία.

Ο 29χρονος Mαλαισιανός μηχανικός καθώς κι ένας 35χρονος Oυιγούρος, επιβάτες και οι δύο της πτήσης, ελέγχονται μετά τους φερόμενους ισχυρισμούς σύνδεσμου της Αλ Κάιντα βρετανικής καταγωγής, που είπε ότι πριν από 5-6 μήνες είχε την πληροφορία ότι Mαλαισιανοί ετοίμαζαν αεροπειρατεία και τρομοκρατικό χτύπημα στα πρότυπα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook