Εννέα Κινέζοι μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Beagle ΙΙΙ που βυθίστηκε στις εκβολές του κόλπου του Τόκιο τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, μετά από τη σύγκρουσή του με άλλο πλοίο, αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή. Το πλοίο χωρητικότητας 12.630 τόνων με σημαία Παναμά βυθίστηκε μετά τη σύγκρουσή του με το νοτιοκορεατικό φορτηγό πλοίο Pegasus Prime όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

«Είκοσι άνθρωποι, όλοι οι Κινέζοι, επέβαιναν στο Beagle III, 11 εκ των οποίων έχουν σωθεί» ανέφερε ένας αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος στο Τόκιο

Η σύγκρουση των δύο πλοίων σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη στις 3:10 τοπική ώρα (20:10 ώρα Ελλάδας της Δευτέρας), σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές. Περιπολικά σκάφη και ένα ελικόπτερο μετέχουν στις έρευνες το πρωί της Τρίτης, πέντε ώρες μετά το ναυάγιο.

Όπως ανέφερε η ακτοφυλακή που ερευνά τις συνθήκες του ναυτικού ατυχήματος οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και η θάλασσα ήρεμη κατά τη στιγμή της σύγκρουσης. Κανένας μέλος του πληρώματος του πλοίου Pegasus Prime, χωρητικότητας 7.406 τόνους, δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με τις ιαπωνικές λιμενικές αρχές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook