Η παράσταση \”Η Παπλωματού\” ανεβαίνει τη Δευτέρα 24 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεάτρου του δήμου Ηρακλείου.

Μετά το τέλος της παράστασης ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου CANDIA θα βραβεύσει τα καλύτερα ζωγραφικά έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας Ευαισθητοποίηση των παιδιών στον Εθελοντισμό με θέμα: «ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ – ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ»

Θεατρική παιδική παράσταση βασισμένη στο βραβευμένο παραμύθι \”Το δώρο της Παπλωματούς\”

Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι του ΤΖΕΦ ΜΠΡΙΜΠΟ και ΓΚΕΙΛ ΝΤΕ ΜΑΡΚΕΝ που γιορτάζει τη χαρά της προσφοράς, την αξία της γενναιοδωρίας, το άνοιγμα του εαυτού μας στους άλλους.

“Το δώρο της παπλωματούς” δίκαια απέσπασε πέντε βραβεία για το περιεχόμενο του. Απευθύνεται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου αλλά και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας!

Η Ιστορία…

Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά λες δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου. Όμως ποτέ δεν τα πουλά, τα χαρίζει στους φτωχούς και τους άπορους.

Ένας άπληστος βασιλιάς, αγέλαστος και κατσούφης, που ζει μέσα στο παλάτι του, έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου. Ψάχνει όμως, να βρει εκείνον που θα του χαρίσει την ευτυχία, έστω ένα χαμόγελο. Έτσι, διατάζει όλους τους πολίτες του να του φέρουν για τα γενέθλια του πολλά δώρα!!!

Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για το βασιλιά;

Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις, να μοιράζεσαι;

Μπορεί η παπλωματού και τα παιδιά να διδάξουν στον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα τους κάνει τους θησαυρούς του;

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Μια παράσταση γεμάτη χρώματα, πολύχρωμους χαρακτήρες, φαντασία, όμορφη μουσική, χιούμορ, με δυνατές εικόνες θεατρικής δράσης και διάδραση με τα παιδιά.

Τα παιδιά συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας. Ο Βασιλιάς μαθαίνει ότι το να μοιράζεσαι και να δίνεις είναι η μεγαλύτερη πηγή ευτυχίας.

Τα παιδιά χορεύουν μαζί του, τον γαργαλάνε, τον τσιμπάνε και προσπαθούν να τον κάνουν να γελάσει. Εκείνος τους χαρίζει δώρα (γυάλινους βόλους και καραμέλες).

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ δίνει την αφορμή σε εκπαιδευτικούς και γονείς να συζητήσουν με τα παιδιά και να τα βοηθήσουν να κατανοήσουν έννοιες όπως :

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ως αυτός που κάνει κάτι να βοηθάει τον άλλον ακόμη κι αν είναι δύσκολο.

ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ως το σύνολο των έργων (χειροποίητο πάπλωμα) που εκφράζουν τον λαό και μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες, με αφορμή την παράσταση, μπορούν να τεθούν στα παιδιά ερωτήματα που προωθούν τη σκέψη τους και το διάλογο σχετικά με τις υπηρεσίες και τη συμμετοχή τους στα κοινά, καλλιεργώντας έτσι το πνεύμα της κοινότητας, και να τεθούν ερωτήματα όπως:

– Τι μπορώ να δώσω;

– Με ποιον τρόπο μπορώ να βοηθήσω την κοινότητα;

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΙΤΣΑΜΗ

ΠΑΙΖΟΥΝ:

ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΙΤΣΑΜΗ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΑΦΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΓΕΡΓΕΡΙΤΑΚΗ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ–ΑΦΗΓΗΤΗΣ-ΑΡΚΟΥΔΑ: ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΑΤΑΚΗΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΙΝΗΣ

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: ΝΑΣΤΙΑ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΑΚΗ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣΚΑΣ: ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΝΟΝΑΚΗ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗ

ΗΧΟΣ- ΦΩΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΟΣΑΝΑΚΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ

Πληροφορίες- Κρατήσεις : 2810 263644 – 6936871074

ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook