Την απόφαση του να αποχωρήσει μετά από δύο θητείες από το πλευρό του νυν δημάρχου Γιάννη Κουράκη, έκανε γνωστή με δήλωση του ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Βαρδαβάς.

Ο κ. Βαρδαβάς, όχι απλά αποχωρεί από την παράταξη Κουράκη αλλά στις επικείμενες εκλογές θα βρεθεί στον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, γεγονός που αποτελεί σαφέστατο πλήγμα στην προσπάθεια επανεκλογής Κουράκη.

\”Αποφασίζοντας πριν από 8 χρόνια να μετάσχω στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας, γνώριζα ότι θα έρθουν στιγμές που θα έπρεπε να πάρω κρίσιμες αποφάσεις.

Τώρα, έφθασε η στιγμή να πάρω την κρισιμότερη και πιο δύσκολη απόφαση από κάθε προηγούμενη.

Η τιμή που μου κάνατε επιλέγοντάς με, με την ψήφο σας, ως Δημοτικό Σύμβουλο για δύο συνεχόμενες θητείες βασίσθηκε σε μια δέσμευση: Δεσμεύθηκα εξαρχής να παραμείνω πιστός στις αρχές και τις αξίες μου, πάντα προς όφελος της πόλης μας.

Αφήνω σε σας να κρίνετε την αξιοπιστία μου, πιστεύοντας ότι παρέμεινα συνεπής στη δέσμευσή μου, χωρίς εκπτώσεις.

Προσπάθησα με τη δουλειά μου να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, αλλά και την ιστορία της αγαπημένης μας πόλης.

Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος. Κρατώ τις καλές στιγμές και μαθαίνω από τα λάθη μου. Κρατώ το έργο που έγινε και θα μείνει στην πόλη μας, επιτρέψτε μου μαζί με την ικανοποίηση ίσως και για τη δική μου μικρή συμβολή σ’ αυτό.

Το Ηράκλειο σήμερα έχει ανάγκη ενός νέου προτύπου πολίτη, αλλά και ενός νέου προτύπου αιρετού.

Έχει ανάγκη τον πολίτη που θα μετέχει ενεργά στα κοινά της πόλης, που θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί αυτούς που επιλέγει και κυρίως που δε θα δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν!

Έχει ανάγκη τον αιρετό που θα σέβεται τους θεσμούς, θα συνθέτει και θα αξιοποιεί τις συλλογικότητες προς το κοινό όφελος. Τον αιρετό που θα γίνεται δυσάρεστος στους δημότες όταν αυτό απαιτείται.

Το Ηράκλειο έχει ανάγκη από μια νέα κουλτούρα, μια νέα αντίληψη που θα αφορά και τους πολίτες και τους αιρετούς. Στο Ηράκλειο πρέπει να ξαναρχίσουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον κι όλοι μαζί την πόλη μας.

Τα προγράμματα για όλους τους τομείς δραστηριότητας του Δήμου Ηρακλείου θα μπορούσαν να συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό , ανεξαρτήτως του Συνδυασμού από τον οποίο προέρχονται. Δε νομίζω ότι αυτή είναι σήμερα η ειδοποιός διαφορά.

Σημασία έχει ποιος τα εννοεί όλα αυτά και κυρίως ποιος έχει την πολιτική βούληση να τα υλοποιήσει.

Με τις σκέψεις αυτές, κρατώντας πάντοτε την εμμονή μου στη μία και μοναδική δέσμευσή μου απέναντί σας, οι ανησυχίες και το όραμα μου για την πόλη μας συναντήθηκαν με τα αντίστοιχα ενεργών συμπολιτών μας κι έγιναν ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής το ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟ.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook