Μια μουσική γιορτή, αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη διοργάνωσαν οι μαθητές του γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν το έργο του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον καθηγητή μουσικής του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, Θανάση Ηρακλή, ο οποίος έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των φιλολόγων Μεταξάκη Ευαγγελίας και Κυριακάκη Μαρίας, της καθηγήτριας γερμανικών Λιάσκου Σοφίας αλλά και του διευθυντή του σχολείου, κ. Καρτσωνάκη, έβαλε σε εφαρμογή το πλάνο του για την υλοποίηση της γιορτής.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά το έργο ενός αξιόλογου ανθρώπου και συνάμα σημαντικού καλλιτέχνη, μέσα από μία δημιουργική διαδικασία.

Όπως επισήμανε η κα. Μεταξάκη, η εκδήλωση είχε διττλό χαρακτήρα καθώς πέρα από την προβολή του έργου του γνωστού μουσικοσυνθέτη, οι καθηγητές επιδίωξαν να μάθουν τα παιδιά να εκφράζονται μέσω του χορού και του τραγουδιού, να μπορέσουν να δημιουργούν όπως και να αντιληφθούν πέρα από τον εκπαιδευτικό, τον ομαδικό αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα του σχολείου.

Παρά το σύντομο διάστημα προετοιμασίας της, η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, η συνεργασία καθηγητών και μαθητών ήταν άψογη και η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης, οι αντιδήμαρχοι καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες.