Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 20 Μαρτίου το ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο. Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

\”ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/03 08:00 ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση υλοποιώντας πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στον τομέα της υγείας αλλά και του κεφαλαίου συνολικά, υλοποιεί ακάθεκτη το σχεδιασμό για την πλήρη απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας.

Την Πέμπτη 20/03 είναι η μέρα όπου πρόκειται να λειτουργήσει το νέο «σχήμα» του ΕΟΠΥΥ που θα αποτελέσει ταφόπλακα σε αυτό που ονομάζουμε (ΠΦΥ) Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Αφού έβαλε λουκέτο για ένα μήνα στον οργανισμό, αφού έκλεισε 330 σταθμούς πανελλαδικά, αφού πέταξε στον καιάδα της διαθεσιμότητας και της ανεργίας χιλιάδες γιατρούς και υγειονομικούς, αφού άφησε κυριολεκτικά στον αέρα χιλιάδες ασφαλισμένους, έρχεται τώρα να μας πει ότι αυτά γίνονται στα πλαίσια αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού του συστήματος υγείας.

Δεκάρα δεν έδωσε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους που χρειάστηκε να βγουν σε αναρρωτική άδεια, να περάσουν από επιτροπές και να πάρουν τις αποζημιώσεις από τον οργανισμό. Δεκάρα δεν έδωσε για τις εγκύους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και ανανεώνουν τις αναρρωτικές τους άδειες, για τους εργαζόμενους που πρέπει να στείλουν τα χαρτιά τους στον Πειραιά και να περιμένουν τη συνεδρίαση της επιτροπής «γιατί δεν υπάρχουν γιατροί».

Η εργατική τάξη του Ηρακλείου αλλά και τα άλλα λαϊκά στρώματα αγρότες, αυταπασχολούμενοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, νέοι και οι γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να ξεσηκωθούμε!

Οι ανάγκες του λαού απαιτούν την ανάπτυξη αποκλειστικά δημόσιων Κέντρων υγείας παντού σε κάθε πόλη και δήμο, και όχι κλείσιμο των πολυατρείων του ΕΟΠΥΥ και Κέντρων Υγείας. Απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων εργαζομένων και όχι απολύσεις.

Τα μέτρα αυτά που προωθεί η κυβέρνηση είναι μέρος της συνολικότερης αντιλαϊκής επίθεσης ΕΕ-κεφαλαίου, που έχουν στόχο να γίνουν όσο γίνεται φτηνότεροι οι εργαζόμενοι, για να στηριχθεί η «ανταγωνιστικότητα». Ανάλογα μέτρα εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε έχουν μνημόνια είτε όχι. Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι τα μέτρα τα παίρνει για να θίξει τις σπατάλες και για την «ορθολογική ανάπτυξη» των υπηρεσιών υγείας.

Είναι σπατάλη να βρίσκεις γιατρό όταν το χρειάζεσαι , φάρμακα και εξετάσεις χωρίς να πληρώνεις; Είναι «σπατάλη» να υπάρχει αποκλειστική κρατική ευθύνη για τη πρόληψη των ασθενειών, να έχει την υγειά του ο λαός; «Ορθολογισμός» για την κυβέρνηση είναι τα χαράτσια στην υγεία και οι περικοπές. Ο ΠΕΔΥ θα λειτουργεί όπως και κάθε ιδιωτική επιχείρηση υγείας στα πλαίσια του ανταγωνισμού, και μεταξύ τους και με τις ιδιωτικές υπηρεσίες, για το μοίρασμα των μεριδίων της αγοράς.

Τα νέα χαράτσια που θα συνοδεύουν τον παλιό ΕΟΠΥΥ και νυν ΠΕΔΥ δεν πρέπει να γίνουν ανεκτά, ούτε που τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυταπασχολουμένους αλλά ούτε και από το ίδιο το προσωπικό, τους γιατρούς και τους υγειονομικούς.

Μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους! Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και όσους την στηρίζουν. Με ισχυρή λαϊκή συμμαχία. Με μαζικά γερά σωματεία, απαλλαγμένα από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμένο! Με κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην επιχειρηματική δράση στην υγεία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.

• Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και η επιχειρηματική δράση στην υγεία.

• Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό.

• Να φορολογηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με 45%. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών.

• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία – Πρόνοια \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook