Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2013 υποχώρησε ο δείκτης της γερμανικής επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του ZEW, καθώς όπως φαίνεται η αβεβαιότητα που πηγάζει από την ουκρανική κρίση απειλεί και τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών, ZEW, ο δείκτης που αποτυπώνει τις προσδοκίες των επενδυτών και των αναλυτών και που αποσκοπεί σε προγνωστικά για την οικονομική πρόοδο σε βάθος έξι μηνών, «έπεσε» τον Φεβρουάριο, στις 46,6 μονάδες από τις 55,7 μονάδες και πρόκειται για την τρίτη διαδοχική μηνιαία πτώση.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι αυξανόμενες εντάσεις με τη Ρωσία για το θέμα της Κριμαίας έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη γερμανική οικονομία. Και όχι μόνο: Η αβεβαιότητα για την κατάσταση της κινεζικής οικονομίας, αλλά και οι ανησυχίες για τις προοπτικές της Ευρωζώνης που μάχεται κατά της ανεργίας και του χαμηλού πληθωρισμού σε συνδυασμό με την απόφαση της ΕΚΤ να μην ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα, επέδρασαν αποθαρρυντικά στο επενδυτικό αίσθημα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook