Την αεροπορική επιτήρηση της Βουλγαρίας, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, αναλαμβάνει η Ελλάδα όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του Angel Neydenov.
Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας μετά από πρόσκληση που του έγινε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας σε δηλώσεις που έκανε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Neydenov τόνισε προς κάθε κατεύθυνση με νόημα ότι:
«Η διμερής αμυντική συνεργασία δεν στρέφεται εναντίον κάποιου άλλου, δεν στρέφεται εναντίον κάποιας άλλης χώρας. Είναι υποδειγματική και αποφορτίζει όλα τα Βαλκάνια. Προσεγγίζουμε από κοινού τα περιφερειακά προβλήματα που μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες».
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε ότι η συνεργασία αυτή είναι ένα μήνυμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τόνισε ότι η Ελλάδα μαζί με τη Βουλγαρία αποτελούν παράγοντα σταθερότητας σε ένα τόξο αστάθειας που ξεκινάει από την Ουκρανία και καταλήγει στη Τυνησία, περνώντας από τη Συρία.
Από την πλευρά του ο Angel Neydenov τόνισε ότι «υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες και αυτό χαρακτηρίζει την αμυντική συνεργασία μας». Επανέλαβε ότι αυτή δεν στρέφεται εναντίον τρίτης χώρας. Υπογράμμισε ότι «έχει τέτοια δυναμική η αμυντική αυτή συμφωνία που υπογράφτηκε και ένα τόσο ισχυρό πλαίσιο που δεν το συναντάς εύκολα ακόμα και μέσα στο ΝΑΤΟ».
newpost.gr/Γ.Κοκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook