Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (φωτ.) κατέλαβε την πρωτιά στο 7ο Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού.
Η σχετική ενημέρωση:

«Με μία μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του 5ου Δημ. Σχολείου Χανίων διεξήχθη την Κυριακή 16 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Creta Paradise το 7ο Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού.  
Στους αγώνες συμμετείχαν 46 τετραμελείς ομάδες απ’ όλη την Κρήτη και αποτελούσαν την προκριματική φάση των Πανελληνίων αγώνων που θα διεξαχθούν στην Ερέτρια της Χαλκίδας. Το πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικό και κράτησε σε αγωνία όλους τους παρευρισκόμενους μιας και αρκετές ήταν οι ομάδες που απαρτίζονταν από έμπειρους σκακιστές που διεκδικούσαν μία θέση στο βάθρο. Τελική νικήτρια ομάδα και μετά από 6ωρη μάχη αναδείχτηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων κάνοντας το απόλυτο σκορ με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες! 
Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία αν προσθέσουμε ότι η ομάδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων είχε και την νεαρότερη σύνθεση που απαρτίζονταν από τρία παιδιά της Γ΄ δημοτικού και μία της Β΄ δημοτικού συγκεκριμένα τον Φυντριλάκη Κυριάκο, Καραβιτάκη Ευαγγελία, Τζαγκαράκη Παναγιώτη και Καλιοντζάκη Εριέττα. Εντυπωσιακό και το γεγονός ότι σε είκοσι παρτίδες που παίξανε τα παιδιά πήραν 18,5 πόντους κάτι που δεν έχει ξαναγίνει από άλλη ομάδα! Επόμενο βήμα τώρα η συμμετοχή τους μετά από ένα μήνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Ερέτρια της Χαλκίδας όπου θα προσπαθήσουν να φέρουν ένα ακόμη έπαθλο στην πόλη μας».    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook