Ένα Κινέζος ναυτικός, μέλος του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου υπό σημαία Παναμά, έχασε τη ζωή του και οκτώ ακόμα συνάδελφοί του συνεχίζουν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλοίου τους, του Beagle III, στον κόλπο του Τόκιο εξαιτίας της σύγκρουσής του με ένα άλλο φορτηγό πλοίο, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης.

Δώδεκα μέλη του πληρώματος του πλοίου διασώθηκαν από ένα επιβατικό πλοίο και το λιμενικό, ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο ένας εξ αυτών απεβίωσε, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji, επικαλούμενο αξιωματικούς του λιμενικού. Στο φορτηγό πλοίο επέβαιναν 20 μέλη του πληρώματος, όλοι Κινέζοι.

Το Beagle ΙΙΙ, εκτοπίσματος 12.630 τόνων, συγκρούστηκε με το υπό σημαία Βόρειας Κορέας τόνων Pegasus Prime, εκτοπίσματος 7.406 τόνων, περίπου 6 χιλιόμετρα από το ακρωτήριο Τσουρουγκιζάκι, νότια του Τόκιο, στις 03:10 (20:10 ώρα Ελλάδος), μετέδωσε το Jiji.

Δύο από τα συνολικά 14 μέλη του πληρώματος του Pegasus Prime τραυματίστηκαν. Το Beagle έπλεε με προορισμό το Κόμπε στη δυτική Ιαπωνία, ενώ το Pegasus Prime μετέβαινε στο Τόκιο από το λιμάνι Γκάνσαν της Νότιας Κορέας.

newpost.gr