Αν έμαθα καλά τα νέα από την προχθεσινή συνάντηση Λαμπρινού (Υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου), Στειακάκη (προέδρου ΔΕΥΑΗ) αυτό που προέκυψε είναι ότι \”το νερό του Ηρακλείου, σύμφωνα με τον συμπαθέστατο Γιώργο Στεακάκη (Βράχο) είναι καθαρό και απόλυτα πόσιμο!!!
 
Όλα περίμενα να τ\’ ακούσω , εκτός απ\’ αυτό, όταν μάλιστα κανένας σχεδόν δημότης, δεν χρησιμοποιεί το νερό βρύσης ούτε για να μαγειρέψει.

Βέβαια η ιστορία πήρε άλλες δυσάρεστες για τη δημοτική αρχή, διαστάσεις στη συνέχεια, όταν ο υποψήφιος σύμβουλος με τον Βασίλη Λαμπρινό, πλοίαρχος των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ κ Λυγεράκης πληροφόρησε τους διοικούντες στην ΔΕΥΑΗ ότι το νερό του Ηρακλείου είναι τόσο ακατάλληλο, που οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, αναγκάζονται κατόπιν σχετικής οδηγίας ποιότητας και ελέγχου, να λαμβάνουν νερό στα πλοία τους αποκλειστικά απ τον Πειραιά, μιας και το νερό του Ηρακλείου είναι τόσο \”βαρύ\” που απειλεί και μπορεί να καταστρέψει τις σωληνώσεις των πλοίων και τα λοιπά εξαρτήματα.

Μάλιστα,εκτός απ\’ το ότι ο Δήμος Ηρακλείου \”χάνει\” από ένα καλό πελάτη, του κόσμου τα χρήματα (απ\’ τις ναυτιλιακές), που πληρώνουν στο Πειραιά για το νερό που επιλέγουν να πάρουν.Έτσι, οι ίδιες αναγκάζονται να καταβάλουν περισσότερα χρήματα μιας και το τιμολόγιο είναι ακριβότερο στο λιμάνι του Πειραιά!

Πικρές αλήθειες που πονάνε περισσότερο τους δημότες του Ηρακλείου, που εκτός των άλλων, δαπανούν ετησίως μεγάλα ποσά για εμφιαλωμένο νερό, αφού η σημερινή αρχή δεν έπραξε το αυτονόητο.

\”Να παρέχει καθαρό και πόσιμο νερό στις βρύσες των σπιτιών και των καταστημάτων του Ηρακλείου.\”

Κρίμα…


Θυρωρός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook