Με έναν καταπληκτικό και συνάμα συγκλονιστικό τελικό ολοκληρώθηκε το Φάιναλ-Φορ Κυπέλλου Χάντμπολ Ανδρών στο κλειστό γυμανστήριο Κλαδισού στα Χανιά. Τα Βριλήσσια κόντρα στα προγνωστικά  κέρδισαν στον τελικό την ΑΕΚ με 19-18 και αναδείχτηκαν Κυπελλούχοι Ελλάδας για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Αν και η Ένωση επιδιώκε μετα το πρωτάθλημα να κατακτούσε και το Κύπελλο, που θα σήμαινε φυσικά το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της στο Χάντμπολ αλλά και το πρώτο γενικότερα του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα από το 1978, αλλά η ομάδα του Νίκου Γραμματικού είχε διαφορετική γνώμη.
Παίζοντας πολύ καλή άμυνα έκλεισε τους διαδρόμους προς το τέρμα της περιορίζοντας αισθητά τον Μάνιτς ενώ αντίθετα έβρισκε λύσεις με τους Λάμπη Βαμβακά και Κάιγκανιτς. Αν και το ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ μπροστά με 9-8 με ένα επιμέρους σκορ 8-3 τα Βριλήσσια προηγήθηκαν στο 50’ με 16-12. Το τέλος ήταν δραματικό με τους πρωταθλητές Ελλάδος να μειώνουν σε 19-18 και να σκοράρουν στο τέλος του χρόνου με τον Μπακαούκα, με τους διαιτητές Χασσκή και Τσάκωνα να θεωρούν ληξιπρόθεσμο το γκολ και το Κύπελλο να πηγαίνει στα Βριλήσσια. Μέσα σε έξαλλα πανηγύρια ο αρχηγός Γιώργος Πέρρος παρέλαβε το Κύπελλο Ελλάδος 2010-11 από τα χέρια του Δημάρχου Χανίων, Μανόλη Σκουλάκη.
Η διοργάνωση στα Χανιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η πόλη έδωσε τα διαπιστευτήριά της και απέδειξε ότι είναι ικανή να φιλοξενήσει κι άλλες σημαντικές διοργανώσεις.

Τα 10λεπτα: 2-1, 4-8, 8-9 (ημχ), 12-11, 16-12, 19-18

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ (Νίκος Γραμματικός): Βαμβακάς Π., Τσιγκογιαννόπουλος , Βαμβακάς Λ. 7, Πέρρος , Γαλάνης 1 , Λιάλιος Χ. 2 , Κλεώπας 1, Μπάρμπας, Λιάλιος Α., Κάιγκανιτς 6 , Παπαδόπουλος 2, Κατσίκης , Τσιλιμπάρης.

 ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 7, Μεγαλοοικονόμου, Γεωργιάδης 3, Μάνιτς 3, Βακάλης 2, Κουλούρης, Παπαδόπουλος, Κόντης, Σύγγαρης, Ασαρίδης, Τσαούσης 2, Τούτσης, Πάρκχανιουκ 1.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook