Ενημερωτική ημερίδα οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 με θέμα τη «Νέα νομοθεσία για την εμπορία γεωργικών φαρμάκων και την ορθολογική χρήση τους – Θέματα ηλεκτρονικής καταγραφής και συνταγογράφησης» στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9, 1ος όροφος (πάρκο Θεοτοκόπουλου).

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 6:00 μ.μ. με βασικό εισηγητή τον κ. Διονύσιο Βλάχο, αρμόδιο υπάλληλο του Τμήματος Γεωργικών Φαρμάκων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην νομοθεσία για την εμπορία γεωργικών φαρμάκων, στην ηλεκτρονική καταγραφή και στη συνταγογράφησή τους.

Επίσης στην παραπάνω συνάντηση θα γίνει ειδική εισήγηση για τον επιβλαβή οργανισμό Xylella fastidiosa από τον Καθηγητή Φυτοπαθολογίας – Βακτηριολογίας του ΤΕΙ Κρήτης κ. Δημήτριο Γκούμα.

Η παρουσία του παραπάνω βακτηρίου για πρώτη φορά επιβεβαιώθηκε στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στην Περιφέρεια Απουλίας της Ιταλίας) σε αρκετά φυτικά είδη μεταξύ των οποίων είναι και η ελιά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Την παραπάνω συνάντηση κρίνεται σκόπιμο να την παρακολουθήσουν όλοι οι γεωπόνοι που ασχολούνται με θέματα φυτοπροστασίας και εμπορίας γεωργικών φαρμάκων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook