Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο Καστελίου προχωρεί σε δύο εβδομάδες το υπουργείο Υποδομών βγάζοντας από το τέλμα το μεγαλύτερο έργο της Κρήτης που έπληξαν η κρίση αλλά και τα μεγάλα προβλήματα χρηματοδότησης των οδικών έργων.

Το έργο επανασχεδιάστηκε για να αναθεωρηθεί ο αρχικός φαραωνικός του χαρακτήρας και θα γίνει με ΣΔΙΤ με προϋπολογιζόμενο κόστος 750 εκ. ευρώ έναντι πάνω από 1 δισ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Την προκήρυξη του οδικού έργου αλλά και το νέο χρονοδιάγραμμα για το αεροδρόμιο Καστελίου ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο Bloomberg αλλά και στο διεθνές συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για τον τουρισμό της χώρας που θα αποτελέσει ένα κόμβο διαμετακόμισης για την Ευρώπη και την Ασία με μεγάλη σημασία και προοπτική για την Κρήτη και την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Το αεροδρόμιο στο Καστέλι είχε εξαιρεθεί από το πακετάρισμα των περιφερειακών αεροδρομίων, με απόφαση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Κωστή Χατζηδάκη και όπως φαίνεται ο σχεδιασμός παραμένει ο ίδιος αφού το έργο θα προκηρυχθεί ως ΣΔΙΤ.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook