Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια τουρίστες αναμένεται να αφιχθούν στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Η επίσημη πρεμιέρα στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στον αερολιμένα Ηρακλείου αναμένεται να είναι η 30η Μαρτίου και ποδαρικό στην Κρήτη θα κάνουν Γερμανοί και Άγγλοι τουρίστες.

Τα μηνύματα από τις μέχρι τώρα προ κρατήσεις είναι άκρως αισιόδοξα και τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και φορείς του τουρισμού εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της τουριστικής κίνησης η οποία αναμένεται να κλείσει περί τα τέλη του Οκτώβρη με θετικό πρόσημο.

Οι αγορές οι οποίες θα ενισχύσουν και φέτος τον τουρισμό της Κρήτης, θα είναι της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας και της Ρωσίας.

Το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο αναμένεται να φέτος να δεχτεί το μεγαλύτερο κύμα τουριστών , με τη υπηρεσίες της πολιτικής αεροπορίας να έχουν επιδοθεί σ ένα αγώνα δρόμου προκειμένου τα πάντα να είναι έτοιμα λίγο πριν από την πρεμιέρα των δρομολογίων.

Τις περισσότερες φορές οι υπάλληλοι του αεροδρομίου υπερβάλλουν εαυτούς για να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι καταφθάνουν στον Αερολιμένα. Υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία μίας δεύτερη πύλης εξόδου στην αίθουσα αφίξεων ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα, τα πάντα θα είναι έτοιμα στο Αεροδρόμιο στις 30 Μαρτίου και οι πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα η εφετινή τουριστική σεζόν θα είναι καλύτερη από την περυσινή καθώς μεγάλες αγορές όπως η Γερμανία και η Ρωσία έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, κάτι το οποίο αποτελεί μία άκρως θετική εξέλιξη.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook