Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε πριν από λίγες ημέρες τους επισκέπτες του ενυδρείου «Mystic Aquarium» στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ.

Οι Τζούνο, Νάλουαργκ και Κέλα, τρεις από τις τέσσερις φάλαινες του είδους μπελούγκα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις, πλησίασαν -όσο μπορούσαν- τον Σκωτσέζο μουσικό Τομ Λι, ο οποίος φορώντας παραδοσιακή ενδυμασία και παίζοντας γκάιντα, κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των θαλάσσιων θηλαστικών.

\"\"

Οι φάλαινες έδειχναν να είναι προσηλωμένες στη μελωδία, παρατηρώντας παράλληλα τον μουσικό, ο οποίος συνέχιζε να παίζει υπό το έκπληκτο βλέμμα των επισκεπτών.


Κάθε χρόνο εκατ. επισκέπτες συρρέουν στους χώρους του ενυδρείου, προκειμένου να δουν από κοντά τα συγκεκριμένα θαλάσσια θηλαστικά, τα οποία αποτελούν την… ατραξιόν των εγκαταστάσεων. Γνωστά και ως ασπροδέλφινα, οι φάλαινες μπελούγκα έχουν προκαλέσει επανειλημμένα το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τον αυξημένο δείκτη ευφυΐα τους.

\"\"

\"\"

Οι εικόνες πάντως με τον Σκωτσέζο μουσικό έφεραν στο μυαλό των διοικούντων το ενυδρείο, αντίστοιχες του 2011 όταν οι «Los Trovadores de America» τράβηξαν την προσοχή της Τζούνο, παίζοντας μουσική.

Όπως και τώρα έτσι και τότε, οι εικόνες από τα… μαγεμένα ασπροδέλφινα είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook