Συνεχίζει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι εργαζόμενοι στους παδικούς σταθμούς θα πραγματοποιήσουν τρίωρες στάσεις εργασίας τις πρώτες ώρες της βάρδιάς τους, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη γενική απεργία όλων των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αντιδρά στην επέκταση του ωραρίου των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό σταδιακά οι σταθμοί θα χάσουν τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο κέντρο της Αθήνας, στις 12.00 το μεσημέρι και μετά θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Παράλληλα, η ΠΟΕ – ΟΤΑ απηύθυνε επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών Γ.Ραγκούση και Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη μείωση των αποδοχών υπαλλήλων πρώην νομαρχιών που μετατάχθηκαν σε δήμους.

Συγκεκριμένα, στις επιστολές καθίσταται σαφές ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από 1 Ιανουαρίου 2011 με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», αφορά στο προσωπικό των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που μεταφέρθηκε στους ΟΤΑ Α\’ Βαθμού και ενώ υπήρχε η πρόβλεψη ότι, τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές, καθώς και τα πάσης φύσεως επιδόματα θα διατηρούνται ως προσωπική διαφορά, (Άρθρο 257 – παρ.7) σήμερα δεν παρέχονται.

Αιφνιδιαστικά, αναφέρεται στην επιστολή, το Υπουργείο Οικονομικών με σχετική διάταξη κατήργησε τη προσωπική διαφορά και τους καταβάλλεται πλέον το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται, χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν στο φορέα από τον οποίο μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν.

Η εφαρμογή αυτής της διάταξης είχε έναρξη από 1/1/11 και ουσιαστικά, σε συνδυασμό με άλλη διάταξη, η μισθοδοσία τους εξακολουθούσε να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς όμως να τους καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών που δικαιούνται από 1 Ιανουαρίου 2011 όταν μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ Α\’ Βαθμού.

Συγχρόνως, όμως, σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων περικόπηκαν τα επιδόματα που ελάμβαναν στην προηγούμενη υπηρεσία τους (Πολεοδομίες κ.λπ.).

Αυτή η διαδικασία προβλέπονταν να ισχύει έως τον Απρίλιο του 2011. Άρα, από 1/5/11 οι πιο πάνω εργαζόμενοι θα κατατάσσονταν στους ΟΤΑ (μισθολογικά και βαθμολογικά) και θα τους καταβάλλονταν η διαφορά στις αποδοχές μετά την εκκαθάριση στη μισθοδοσία τους, καθώς μέχρι σήμερα δεν τους χορηγούνταν ούτε τα επιδόματα των υπαλλήλων των ΟΤΑ με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί διπλή μείωση των αποδοχών τους σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για το εισόδημα των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, «ενημερωθήκαμε ότι στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: \”Αναμόρφωση Πλαισίου Λειτουργίας Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις\”, ψηφίστηκε νέα διάταξη που παρατείνει το σημερινό καθεστώς μέχρι 31/12/11 χωρίς όμως να δίνει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».

Και καταλήγει η επιστολή: «Επειδή η ανοχή και η αντοχή μας έχει εξαντληθεί, σας γνωρίζουμε ότι αν δεν υπάρξει άμεσα λύση θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και κυρίως θα καλέσουμε τους θιγόμενους συναδέλφους να μην προσφέρουν καμιά εργασία μέχρι να αρθεί η αδικία και αποκατασταθεί η δικαιοσύνη».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook