Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα» για τη βοήθειά του στους εχθρούς του Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ.

«Θεωρούμε ότι το καθεστώς Ασαντ ευθύνεται γι’ αυτά που συμβαίνουν στο έδαφός του και αν συνεχίσει να συνεργάζεται με τα τρομοκρατικά στοιχεία προς επιδιώκουν να βλάψουν το εβραϊκό κράτος, θα πληρώσει μεγάλο τίμημα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού έρχονται μετά το βομβαρδισμό συριακών στόχων από το Ισραήλ σε απάντηση της έκρηξης βόμβας εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.

«Δεν θα ανεχτούμε προσβολή της κυριαρχίας μας ή οιαδήποτε επίθεση εναντίον στρατιωτών μας και πολιτών μας και θα αντιδράσουμε αποφασιστικά και δυναμικά εναντίον οποιουδήποτε προσπαθήσει να δράσει εναντίον μας, ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε, όπως κάναμε αυτή τη νύχτα», πρόσθεσε ο Μοσέ Γιαλόν.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, 12 ώρες μετά την έκρηξη βόμβας στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, κοντά στη γραμμή εκεχειρίας με τη Συρία, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες, μεταξύ τους ένας σοβαρά.

Ένας από τους τέσσερις Ισραηλινούς αλεξιπτωτιστές τραυματίστηκε βαριά, σύμφωνα με τον στρατό.

Τα περιστατικά έντασης έχουν αυξηθεί πρόσφατα μεταξύ του Ισραήλ από τη μια πλευρά, και της Συρίας και της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου από την άλλη.

newsbeast.gr