Σε εφαρμογή του Ν. 4238/2014 και των σχετικών εγκυκλίων, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης ολοκλήρωσε τις διαδικασίες που απαιτούνται σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των Μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ.

Από τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, ορίστηκαν οι επιτροπές για την παράδοση παραλαβή των εγκαταστάσεων και του αναλώσιμου υλικού ανά μονάδα και Νομό, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 21 Μαρτίου, με την υπογραφή των σχετικών πρακτικών που συντάθηκαν.

Επίσης αύριο Πέμπτη 20 Μαρτίου έχουν κληθεί να παρουσιασθούν, παρουσία του Διοικητή κ. Αντώνη Γρηγοράκη και των Υποδιοικητών της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ.κ. Άννας Τριχοπούλου και Γιώργου Λυρώνη, για την επίσημη ανάληψη καθηκόντων τους στις μονάδες του ΠΕΔΥ , με την υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων, το ιατρικό και λοιπό προσωπικό σε κάθε νομό της Κρήτης, που υπέβαλλε αίτηση και θα στελεχώσει τις ως άνω μονάδες υγείας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με διευκρινήσεις ως προς τη λειτουργία και την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών.

Στις ως άνω μονάδες παρέχονται υπηρεσίες υγείας ισότιμα προς όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ανασφάλιστων πολιτών.

Οι Μονάδες Υγείας θα λειτουργούν από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 07.00 έως τις 19.00.

Οι νέες μονάδες, σταδιακά θα ενισχυθούν και θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες που σημειώνονται ανά νομό, με την πρόσληψη επικουρικών ιατρών.

Σταδιακά επίσης με την έναρξη λειτουργία τους από Δευτέρα θα καταγραφούν και θα προσδιορισθούν με ακρίβεια οι ανάγκες σε αναλώσιμο υλικό προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις που πιθανά σημειώνονται.

Οι ιατρικές και παραϊατρικές ειδικότητες που θα παρέχουν υπηρεσίες από την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθούν μετά την υπογραφή της αποδοχής ανάληψης καθηκόντων τους, που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Μόνο για το Νομό Λασιθίου οι πολίτες που χρήζουν ανάγκης υπηρεσιών υγείας θα εξυπηρετούνται από το προσωπικό των ειδικοτήτων του ΠΕΔΥ, που θα βρίσκονται στο ΓΝ-Κ.Υ. Νεάπολης και στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας.

Οι ημερομηνίες που είχαν ορισθεί για την εξέταση ασθενών και δεν έχουν υλοποιηθεί, δεν ισχύουν.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες από την ερχόμενη Δευτέρα που χρήζουν υπηρεσιών θα πρέπει να ζητούν να τους ορισθεί εκ νέου ραντεβού εξέτασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook