Ένα όνειρο που είχε εκφράσει στην συνέντευξη της στο FlashNews.gr έγινε πραγματικότητα για την Ρία Πατεράκη. Η Χανιώτισσα αθλήτρια, η οποία δέχεται την μία διάκριση μετά την άλλη, κλήθηκε στην Εθνική Γυναικών για την προετοιμασία εν’ όψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πολωνίας. Μαζί με την 18χρονη παίκτρια του ΔΑΣΑΛ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας κάλεσε και την 22χρονης Ηρακλειώτισσα Εμμανουέλα Ανδρουλάκη του Πανιωνίου.

Για την Πατεράκη ήταν ακόμα μια επιβράβευση της ανοδικής της πορείας αλλά και ανταμοιβή των κόπων της και έρχεται να προστεθεί στην φετινή ανάδειξή της ως MVP του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων αλλά και στην πρόσφατη συμφωνία της για μετακόμιση στην Αμερική ώστε να αγωνιστεί στην ομάδα του πανεπιστημίου Λαμάρ στο Τέξας, όπου παράλληλα θα σπουδάσει.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών Κώστας Μίσσας ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί 18/6-3/7/2011 στην Πολωνία κάλεσε για προετοιμασία τις παρακάτω αθλήτριες: Καλέντζου, Χατζηνικολάου, Σωτηρίου (Αθηναϊκός), Παπαμιχαήλ (Cote D’ Opale Calais), Μάλτση (USK Prague) Χατζηγιακουμή (Εσπερίδες), Σπανού (Robert Morris College), Καλτσίδου (Bourges), Δημητράκου (Charleville), Κοτσόπουλος, Πλούμπη, Πατεράκη (ΔΑΣΑΛ), Σταμάτη (ΦΕΑ), Σπυριδοπούλου (Άρης), Ανδρουλάκη (Πανιώνιος), Κασάπογλου (Πρωτέας Βούλας), Μέρφυ (Boston College).

 Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 18 Μαΐου στο κλειστό της Εργάνης στις πέντε το απόγευμα».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης