Σχόλιο του Μ. Συντυχάκη για την διάπλαση της Μ.Αλεξάνδρου που ανακοίνωσε ο Δήμος Ηρακλείου:

\”Την «διάπλαση» της Μ. Αλεξάνδρου ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Ηρακλείου ως ένα ακόμη «σπουδαίο» έργο για την περιοχή.

Να παρατηρήσουμε όμως τα εξής :

1. Ουσιαστικά πρόκειται για έργο που εκκρεμούσε από την δεκαετία του ’70, το σχέδιο πολης επεκτάθηκε πριν λίγαχρόνια-αρχές δεκαετίας ’90- στην περιοχή και ενώ ήδη η αυθαίρετη δόμηση είχε κάνει το «θαύμα» της με ευθύνηόλων των δημοτικών αρχών των περασμένων δεκαετιών.

2. Ενώ είχαν καταλογιστεί συγκεκριμένα ποσά αποζημίωσης για τους ιδιοκτήτες που έχασαν σημαντικό κομμάτι του ακινήτου τους από τη νότια μεριά του δρόμου,ο Δήμος Ηρακλείου πήρε απόφαση για ακύρωση αυτών των ποσών. Αντίθετα καταλογήστικαν σε βάρος των δημοτών άλλα ποσά που οι τελευταίοι θα πρέπει τώρα να πληρώσουν στο Δήμο επειδή το ακίνητο τους όπως ισχυρίζεται δημοτική αρχήαναβαθμίστηκε. Εάν βέβαια ο θόρυβος, το καυσαέριο, η τσιμεντοποίηση, η εξαφάνιση του πράσινου για τη Δημοτική αρχή είναι αναβάθμιση.

3. Σε όλη την περιοχή Ατσαλένιου-Μασταμπα υπάρχει ελάχιστος ελεύθερος χώρος για τους δημότες, 2-3 πολύ μικρά παρκακια και, ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, κακίστη συγκοινωνία.

4. Από τη μεριά του Ατσαλένιου, επί της Μ. Αλεξάνδρου, υπάρχουν πάρα πολλές τριώροφες κατοικίες που δεν έχουν ρυμοτομηθεί επειδή οι κάτοικοι έχουν καταφύγει στα δικαστήρια. Κατά συνέπεια για τι ανάπλαση μιλάει η Δημοτική Αρχή; Εκτός και αν γίνει σε βάρος των κατοίκων οι οποίοι η θα πρέπει να χάσουν αναγκαστικά τα σπίτια τους η εκτός και αν η «ανάπλαση» γίνει μισή για να επαναληφτεί αργότερα ώστε σε «δουλειά» να βρισκόμαστε.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη παρέμβαση αν και είναι αναγκαία για την περιοχή, εντούτοις είναι ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα για την ζωή των κατοίκων της συνοικίας ευρύτερα, μόνο την κίνηση οχημάτων εξυπηρετεί ενώ έχει ήδη κάνει το «βίο αβίωτο» για τους περιοίκους.

Και εκτός των άλλων «μυρίζει» προεκλογική σκοπιμότητα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook