Και εκεί που πίστευαν πως τα δύσκολα τέλειωσαν μετά την επιτυχή, κατά την κυβέρνηση, διαπραγμάτευση με την τρόικα νέος πονοκέφαλος προκαλείται στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Αυτός αφορά στις αποφάσεις για το γάλα και στην έντονη ενόχληση που έχουν προκαλέσει οι κυβερνητικές αποφάσεις στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. 
Ο κ. Χαρακόπουλος δεν έχει κρύψει εδώ και μέρες την ενόχλησή του με τις δηλώσεις του αλλά και με διαρροές από το περιβάλλον του εκθέτοντας τις απόψεις του για την πολιτική για το γάλα. 
Ο αναπληρωτής υπουργός είχε από την πρώτη στιγμή αντιταχθεί στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος ενώ κύκλοι προσκείμενοι σε αυτόν σχολιάζοντας αναφορές για φρέσκο γάλα έως 10 ημέρες, σημείωναν τα αμφίβολα αποτελέσματα για την τσέπη του καταναλωτή και τα δυσμενή αποτελέσματα στην κτηνοτροφία. 
Ο ίδιος μάλιστα προ ημερών δήλωνε σε ημερίδα πως «ελπίζω ότι και στην περίπτωση του γάλακτος θα επικρατήσει η λογική, όπως συνέβη και στην περίπτωση της φορολόγησης των αγροτικών κτισμάτων, μετά από τη δικαιολογημένη αντίδραση μεγάλου αριθμού βουλευτών». 
Όπως επισημαίνει το περιβάλλον του κ. Χαρακόπουλου αυτή η προωθούμενη πολιτική για το γάλα θα φέρει «καταστροφικό χτύπημα στην αγελαδοτροφία και αθρόες εισαγωγές γάλακτος που θα οδηγήσουν σε δραματική αύξηση του ελλείμματος στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο. Και όλα αυτά με αμφίβολο όφελος για τον καταναλωτή στην τελική τιμή».
Ο κ. Χαρακόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του την Παρασκευή χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το αν θα αποχωρήσει ή όχι από το κυβερνητικό σχήμα. Σίγουρα όμως αναμένεται να προκαλέσει μια νέα μίνι-κυβερνητική κρίση που αναλόγως των εξελίξεων μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ανασχηματισμό. 
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook