Άλλη μία επίθεση σε βάρος υπαλλήλων εφοριών καταγράφηκε και χθες, καθώς ομάδα πολιτών, με φωνές και συνθήματα κατά των φόρων του Μνημονίου, κινήθηκε απειλητικά κατά εφοριακών στην ΙΖ' ΔΟΥ Αθηνών, στο Βύρωνα. 

Μετά την είσοδό της στη ΔΟΥ, η ομάδα των πολιτών επιδόθηκε σε προπηλακισμούς σε υπαλλήλους και στο διευθυντή, εκτοξεύοντας και ποτήρια με καφέδες, χωρίς όμως να αναφερθούν τραυματισμοί.

Η ομοσπονδία των εφοριακών εξέδωσε ανακοίνωση για τη νέα επίθεση. Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΔΟΥ, τα κρούσματα βίας και λαϊκής εκτόνωσης στις ΔΟΥ συνεχίζονται, ενώ οι εφοριακοί (που απλά κάνουν τη δουλειά τους) συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από καθεστώς φόβου και τρόμου.

«Πιστεύουμε ότι η επίθεση στους εφοριακούς, αποπροσανατολίζει από αυτούς που έχουν την ευθύνη, και απαλλάσσει τους πραγματικά υπεύθυνους» τονίζει η Ομοσπονδία και καλεί την πολιτική ηγεσία να προστατέψει και να περιφρουρήσει τους εργαζόμενους και να αναλάβει την ευθύνη της για την απόγνωση, στην οποία έχει οδηγήσει την κοινωνία, με τους πολλούς και άδικους φόρους, την πολυνομία και την αντινομία.

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες «να συντονίσουμε τον αγώνα ενάντια στη φορολογική βαρβαρότητα, τα χαράτσια και τις κατασχέσεις, αντί να στρέφεται η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης».

Την τελευταία διετία, πάντως, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα οργανωμένων ή μεμονωμένων επιθέσεων, ακόμα και με τη χρήση όπλων σε βάρος υπαλλήλων των ΔΟΥ ή ελεγκτών, που διενεργούν ελέγχους στην αγορά.

protothema.gr