Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 35χρονου Έλληνα, για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Όπως προέκυψε ο 35χρονος διατηρούσε επικοινωνία με ανήλικη κοπέλα, αρχικά μέσω ιστοσελίδας του διαδικτύου και στη συνέχεια ανταλλάσοντας ηλεκτρονικά μηνύματα και μιλώντας τηλεφωνικά μαζί της. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, εκμεταλλευόμενος την απειρία της, την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο ιδίου περιεχομένου.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου μετά από εισαγγελικό βούλευμα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 35χρονου.

Ακολούθησε έρευνα, χθες στο σπίτι του στη Μυτιλήνη, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία κάρτα sim κινητού τηλεφώνου και ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την επιτόπια αυτοψία στα κατασχεθέντα αντικείμενα, διαπιστώθηκε ότι ανταλλάχτηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ αυτού και της ανήλικης ενώ βρέθηκε και ο αριθμός τηλεφώνου της, αποθηκευμένος στο κινητό τηλέφωνό του.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.