Ακαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων παράτυπων μεταναστών, που επέβαιναν σε μικρό πλαστικό σκάφος μαζί με άλλους 15 συμπατριώτες τους και το οποίο ημιβυθίστηκε χθες υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία στο Ακρωτήρι Κόρακας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.
Οκτώ διασωθέντες φιλοξενούνται στη Μυτιλήνη ενώ ήδη το λιμεναρχείο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της προανάκρισης για την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί πως ημιβυθίστηκε το σκάφος και αν πάνω σε αυτό υπήρχαν και δουλέμποροι.
Συνολικά στην πεντάμετρη πλαστική βάρκα επέβαιναν 17 παράτυποι μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα παράνομα. Στο μεταξύ, άλλοι 50 παράτυποι μετανάστες επιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο στο νησί της Λέσβου με διάφορους τρόπους.
Συγκεκριμένα, 23 μετανάστες, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας, στη θαλάσσια περιοχή Κάγια Λέσβου και συνελήφθησαν. Επίσης, άλλοι 27 μετανάστες συνελήφθησαν στην περιοχή Καλλονής Λέσβου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό με ποιο τρόπο οι μετανάστες έφθασαν στο νησί.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο δημοτικό κανάλι του Πειραιά χαρακτήρισε τραγικό το χθεσινό γεγονός στη Μυτιλήνη, επισήμανε ότι η Ελλάδα τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες για τη διαχείριση των περιστατικών που έχουν να κάνουν με την παράνομη μετανάστευση και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, ή Ιταλικό, αλλά πρόβλημα της ίδιας της ΕΕ.
newpost.gr/skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook