Δραστηριότητα ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ ενόψει εκλογών
• Την Πέμπτη 20/3 
Στις 10:00 πμ θα παρευρεθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ στον ΕΟΠΥΥ με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 
Στις 11:00 πμ θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ στον χώρο του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 
Στις 12:30 μμ θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ στον χώρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στις 17:30 μμ θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ στον Ταυρωνίτη με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Μανώλη Νταγκουνάκη στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Πλατανιά
Στις 18:30 μμ θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ στις Βουκολιές με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Μανώλη Νταγκουνάκη στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Πλατανιά.
Στις 21:00 μμ θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ στην ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 
• Την Παρασκευή 21/3
Στις 19:00μμ θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ακρωτηρίου (Πυθάρι) με ομιλητή τον Φώτη Ρηγανάκο στέλεχος του ΚΚΕ.Την συγκέντρωση θα χαιρετίσει ο Νίκος Παπαντωνάκης στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων.

Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων

Περιοδεία στους χώρους του Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Επ. Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ηρωική χαρακτήρισε τις προσπάθειες των εργαζομένων στο Θεραπευτήριο, ο Αλέκος Μαρινάκης, όπου με προσωπική συμβολή κόντρα στις περικοπές, την συρρίκνωση, την εργασιακή τους αβεβαιότητα, παλεύουν και προσφέρουν βοήθεια στους ασθενείς που φιλοξενεί το ίδρυμα. Παράλληλα καταδίκασε την υποβάθμιση και εξαθλίωση των δομών πρόνοιας καθώς με αυτό τον τρόπο δρομολογείται σαν λύση η ιδιωτικοποίηση, ο εθελοντισμός, η επιχειρηματική «φιλανθρωπία» και οι πληρωμές από τους φιλοξενούμενους.

Όπως επεσήμανε:
«Η ανάθεση των υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί ολοκληρωμένα τις λαϊκές ανάγκες, αντίθετα ενισχύει το συνολικότερο αντιλαϊκό σχεδιασμό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και της ΕΕ, τους στόχους της στρατηγικής της Λισαβόνας στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων.»
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στην Πρόνοια, τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να μη συμβιβαστούν με τη δραματική κατάσταση, αλλά να διεκδικήσουν με βάση τις ανάγκες που σήμερα μπορεί να καλύψει η επιστήμη και η τεχνολογία, με μαζικές προσλήψεις προσωπικού και δημόσιο και δωρεάν φορέα υγείας-πρόνοιας

Περιοδεία στην ΔΕΥΑΧ

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 19 Μάρτη στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ) από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Επ. Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων και τον Νίκο Παπαντωνάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στη συζήτηση που είχαν με τους εργαζόμενους κυριάρχησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τη μεγάλη μείωση προσωπικού, που έχουν άμεση επίπτωση στις υπηρεσίες παροχής του πιο ζωτικού αγαθού, του νερού, αλλά και την μείωση των μισθών των εργαζομένων.
Όπως τόνισε ο Νίκος Παπαντωνάκης, στόχος της κυβέρνησης είναι η απαξίωση των ΔΕΥΑ, για να ιδιωτικοποιηθούν. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:
«Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το νερό θα είναι αποκλειστικά δημόσιο αγαθό, φθηνό και ποιοτικό κάτι που η ιδιωτική πρωτοβουλία ούτε κατά διάνοια μπορεί να εξασφαλίσει καθώς τα κέρδη της μπορούν να \”χτιστούν\” μόνο πάνω στο ακριβό νερό με χειροτέρευση της ποιότητας του.
Καμιά πολιτική δύναμη που ορκίζεται στο όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διακηρύσσει ότι αυτή μπορεί να αλλάξει, δεν θέλει και δεν μπορεί να εξασφαλίσει φθηνό και ποιοτικό νερό, μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι αυτοί καμώνονται πως δεν ξέρουν τις ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς, που οδηγούν τη διαχείριση του νερού στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων (μέχρι το 2015 θα πρέπει να έχει περάσει στα χέρια ιδιωτών το 75% της διαχείρισης των υδάτινων πόρων).
ΜΟΝΗ λύση είναι η κοινωνικοποίηση των οργανισμών ύδρευσης, ο πανεθνικός σχεδιασμός διαχείρισης των υδατικών αποθεμάτων, χωρίς καμιά ιδιωτική επιχειρηματική ανάμιξη. Στόχος που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική και τη φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και διαχείρισης.»
Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα να προχωρήσουν τα έργα κάλυψης με βιολογικό καθαρισμό, στο θέμα της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων, με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση τους για αρδευτικούς σκοπούς και στα αναγκαία έργα υποδομής για να μπορεί η ΔΕΥΑΧ να καλύπτει τις ανάγκες του λαού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook