Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει το πολεμικό πλοίο το οποίο τις τελευταίες  ημέρες πλέει στα ανοιχτά της Σούδας αλλά και του Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr , πρόκειται για το Γερμανικό ναρκαλιευτικό Rein A 513, το οποίο το πρωί της Τρίτης 18/3 απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Κρήτης στην Σούδα και μέχρι σήμερα το πρωί πλέει κοντά στα παράλια των Χανίων και του Ρεθύμνου.
Μάλιστα το απόγευμα της Τρίτης πολλοί αναγνώστες του Flashnews.gr ανέφεραν πως είχε «δέσει» στα ανοιχτά του Γερανίου και μάλιστα είδαν τους ναύτες να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.
Χθες το ναρκαλιευτικό κινείτο στον κόλπο της Γεωργιούπολης και σήμερα το πρωί ήταν έξω από τον κόλπο της Σούδας.
Το Rein A513 κλάσης Tender, τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία το 1993, έχει εκτόπισμα 3.170 τόνων, έχει πλήρωμα 70 ατόμων και διαθέτει ελικοδρόμιο.
\"\"

(Το ναρκαλιευτικό συνοδευόμενο απο μικρότερα σκάφη ενώ πλέει στα ανοιχτά των Καλυβών-φωτο: Άρης Μυριδάκης)

Σύμφωνα με την έρευνα του Flashnews.gr, το Γερμανικό ναρκαλιευτικό, στις αρχές του Ιανουαρίου απέπλευσε από το Κίελο για αποστολή στην Μεσόγειο εντασσόμενο στην Νατοική ναυτική αρμάδα Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 ( SNMCMG 2).
Η νατοική αυτή δύναμη, αποτελούμενη και από ναρκαλιευτικά της Βρετανίας, Ιταλίας και Τουρκίας μέχρι και τον επόμενο Ιούνιο θα περιπολεί σε θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο, στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην Αδριατική.
Επιπλέον να σημειωθεί πως αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, (ΚΕΝΑΠ) στο Μαράθι Χανίων και για τον λόγο αυτό οι πολίτες βλέπουν πολλούς στρατιωτικούς να κυκλοφορούν στα Χανιά.
Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook