\”Ανοίγουμε μια νέα αυτοδιοικητική σελίδα στον τόπο μας\”.

Με αυτή τη φράση ανακοίνωσαν τη συμπόρευσή τους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων κ.  Μανώλης Σκουλάκης και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Θερίσου κ. Γιώργος Τσαπάκος.

Με μια χειραψία που επισφράγισε την συνεργασία τους και με την αισιοδοξία ότι αυτήη \”υπέρβαση\” θα \”αγκαλιαστεί\” από΄την κοινωνία των Χανίων, ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι η κοινή συνέντευξή τύπου στο Δημαρχείο Χανίων.

\"\"

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ.Τσαπάκος γνωστοποίησε πως προσέρχεται μόνος τους στο συνδυασμό του κ. Σκουλάκη και αποχωρεί απο την παράταξη \”Χανιά – Ανοιχτή Πολιτεία\”, από όπου θα δηλώσει σήμερα και την παραίτησή του.

Μ. Σκουλάκης: Δεν είναι απλό αυτό που κάνουμε – Κάνουμε μια υπέρβαση

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Σκουλάκης έκανε λόγο για μια συνεργασία που ήρθε ως αποτέλεσμα υπέρβασης, χωρίς \”χαμένους και κερδισμένους\”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

\” Δεν είναι απλό αυτό που κάνουμε. Θα υπάρξουν αναταράξεις, το ξέρουμε, Όμως είμαι σίγουρος ότι όταν αντιληφτούν οι συμπολίτες μας, ότι αυτό που κάνουμε είναι για το καλό του τόπου, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα\”.

Με αυτό το πνεύμα ο κ. Σκουλάκης προανήγγειλε ότι το ψηφοδέλτιο με το οποίο θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, θα είναι πολυσυλλεκτικό, μακριά από στενές κομματικές γραμμές και αποκλεισμούς, ανταποκρινόμενο στις νέες αυτοδιοικητικές ανάγκες και σε μια εποχή που ο \”τομέας της αυτοδιοίκησης βάλλεται συνειδητα από το κεντρικό κράτος\”

Βασικός κοινός τόπος και σημείο σύγκλισης που ευνόησε την συνεργασία, είναι  η συμφωνία ότι στόχος της νέας δημαρχιακής θητείας θα πρέπει να είναι \”η βελτίωσης της καθημερινότητας στις περιαστικές περιοχές\”.

\”Κοινή συμφωνία και πρώτος στόχος είναι αυτός\”, ανέφερε ο κ. Σκουλάκης ενώ συνεχίζοντας έκανε λόγο για τις  \”πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν για να έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για το Δήμο υπερβαίνοντας τις όποιες διαχωριστικές γραμμές\”.

Γ. Τσαπάκος: Υπερβαίνουμε τις όποιες διαχωριστικές γραμμές προς όφελος του τόπου

Από την πλευρά του ο κ.Τσαπάκος επανέλαβε ότι η συνεργασία αυτή είναι αποτέλεσμα μιας πολύ μεγάλης υπέρβασης και συνειδητής επιλογής.

Αν και τα τελευταία χρόνια, όπως σημείωσε,  λειτουργίας του Καλικρατικού δήμου Χανίων, οι δύο άντρες κλήθηκαν από διαφορετικές θέσεις και διαφορετικούς ρόλους να λάβουν σημαντικές αποφάσεις εντός των δημοτικών οργάνων, άλλες φορές συμφωνώντας και άλλοτε όχι, πάντοτε όμως, κοινός γνώμονας ήταν η πρόοδος και η ανάπτυξη του Δήμου και η ικανοποίηση των συμφερόντων των δημοτών.

\”Η σημερινή συνεργασία είναι αποτέλεσμα συνθετικής διαβούλευσης με γνώμονα και πάλι το καλό του τόπου, υπερβαίνοντας για το σκοπό αυτό τις όποιες διαχωριστικές γραμμές\”.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ – Γ. ΤΣΑΠΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές – οι οποίες θα διεξαχθούν μέσα σ’ ένα περιβάλλον οξυμένων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, αμφισβήτησης των θεσμών και συνειδητής απαξίωσης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος – είναι αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, να υπάρξει σε τοπικό επίπεδο δημιουργική συστράτευση όλων των άξιων και ικανών δυνάμεων της κοινωνίας, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο Χανίων και τους πολίτες του, την επόμενη πενταετία.

Διάχυτη πεποίθηση άλλωστε της κοινωνίας είναι ότι στην αυτοδιοίκηση πρέπει να δημιουργούνται πεδία συναίνεσης και συνεννόησης με όλες τις υγιείς δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν για το συμφέρον του τόπου και των πολιτών του.

Έπειτα από τρία και πλέον χρόνια λειτουργίας στον «Καλλικρατικό» Δήμο Χανίων – στη διάρκεια των οποίων κληθήκαμε από διαφορετικές θέσεις και διαφορετικούς ρόλους να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις εντός των δημοτικών οργάνων, άλλες φορές συμφωνώντας και άλλοτε όχι, για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας, με γνώμονα ωστόσο πάντα την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου και τα συμφέροντα των δημοτών μας –προχωρήσαμε σε συνθετική διαβούλευση για την αναζήτηση του κοινού τόπου και τη διαμόρφωση προγραμματικών συγκλίσεων στη βάση των αναγκαίων – για τον τόπο – πολιτικών, υπερβαίνοντας τις όποιες «διαχωριστικές» γραμμές.

Στις διαβουλεύσεις αυτές αναπτύχθηκε ενδελεχώς το όραμα και οι προγραμματικές θέσεις των δύο μερών, οι οποίες συμπίπτουν στα περισσότερα σημεία τους, σε βαθμό τέτοιο ώστε να προκύπτει μια δημιουργική σύνθεση προς όφελος του τόπου. Η κοινή συνισταμένη των υφιστάμενων προγραμμάτων αναδεικνύει τα Χανιά μας ως ένα ισχυρό μητροπολιτικό κέντρο το οποίο έχει τις δυνατότητες να τύχει βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς διαθέτει τα μέσα που ενισχύουν την ελκυστικότητά του και που το καθιστούν δυναμικό αναπτυξιακό πόλο τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εδραίωση του νέου αυτού ρόλου του Δήμου μας, αποτελεί η αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων τόσο της πόλης όσο και των περιαστικών περιοχών, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου μας, τη διάχυση της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και ανταγωνιστικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εμείς και οι άνθρωποι που συμπορεύονται μαζί μας, μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες πολιτικές διαφορές, κάνοντας την υπέρβασή μας, ανοίγοντας μια νέα αυτοδιοικητική σελίδα στον τόπο μας και προχωρώντας μαζί για ένα νέο Δήμο, αντάξιο των προσδοκιών όλων των Χανιωτών.
Με βάση τα παραπάνω και τις κοινές αγωνίες, αξίες και αρχές, προχωράμε μπροστά και ενώνουμε τις δυνάμεις μας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές για να προσδώσουμε μια μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική στο Δήμο Χανίων, για να διεκδικήσουμε περισσότερα έργα και λύσεις στα προβλήματα όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου μας, τοποθετώντας πρώτα απ’ όλα το συμφέρον του τόπου μας και των κατοίκων του, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες ή κομματικά «στεγανά».

Συμπορευόμαστε, με προσήλωση στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και στην εξυπηρέτησή τους, με σεβασμό στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που μπορεί ο Δήμος να δώσει λύσεις, με αξιολόγηση και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του Δήμου μας, με διαφάνεια στη λειτουργία και στην αξιοποίηση των πόρων, με δημοκρατικό έλεγχο και πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν την ενδοδημοτική αποκέντρωση και ενισχύουν τη φωνή και τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις του Δήμου μας.

Ταυτόχρονα απευθύνουμε ένα ευρύ κάλεσμα ανοιχτού διαλόγου και συστράτευσης προς όλους τους ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες – όπου και αν ανήκουν – που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου μας και που ασπάζονται το όραμα μας για ένα Δήμο σύγχρονο, διεκδικητικό με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Για να διαμορφώσουμε μαζί ένα Δήμο πρωτοπόρο σε όλα τα επίπεδα, αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο, που θα θέτει στο επίκεντρο της λειτουργίας και της δράσης του το συμφέρον όλων των δημοτών και την βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook