Στην πρώτη κίνηση μετά την απόφαση για την εφαρμογή κυρώσεων κατά της Ρωσίας έπειτα από την προσάρτηση της Κριμαίας προχώρησε την Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση ανακοινώντας δια στόματος του αντι-καγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ότι «παγώνει» ένα σχέδιο 120 εκατ. ευρώ της εταιρείας Rheinmetall για την κατασκευή κέντρου εκπαίδευσης για το ρωσικό στρατό.
Το συμβόλαιο της γερμανικής εταιρείας που υπεγράφη το 2011 προβλέπει τη δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης για 30.000 στρατιώτες το χρόνο.
Όπως ανέφερε ο κ. Γκάμπριελ τέτοιου είδους συμφωνίες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με την κρίση στην Ουκρανία και την Κριμαία σε εξέλιξη είναι «απαράδεκτες».
Σε κάθε περίπτωση το γερμανικό υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την εταιρεία «ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα υπό το φως των εξελίξεων».
Αντίθετα η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τον Οκτώβριο το ενδεχόμενο πώλησης δύο πολεμικών πλοίων στη Ρωσία καθώς, όπως εξήγησε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, «η παράδοση είναι προγραμματισμένη για τότε, οπότε τότε θα εξεταστεί και το ζήτημα».
Αυτό που φαίνεται να προβληματίζει τη γαλλική κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή προβλέπει τη δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας, στοιχείο που βαρύνει το Παρίσι προκειμένου να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook