Το πρόγραμμα του εορτασμού της επετείου απο την κήρυξη της επανάστασης του 1821στην πόλη του Ρεθύμνου, ανακοινώθηκε απο την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα είναι το εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα 09:00 
Ομιλίες - εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία της γιορτής.
Ώρα 11:30 Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Επιμνημόσυνη Δέηση
Ομιλία από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης κ. Κοντογιάννη Ευστάθιο.
Στέψη του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη από μαθητές - μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους, Ελληνίδες Οδηγούς με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και συντονισμό της υπεύθυνης για αθλητικά θέματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κας Μαρίας Παλάση και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

ΤΡΙΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ώρα 07:00 
Όρθρος-Πανηγυρική Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ναό «Κυρία των Αγγέλων» κατά την οποία θα ιερουργήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.
Ώρα 08:00
Επίσημη έπαρση της σημαίας από άγημα απόδοσης τιμών του 547 Α/Μ.Τ.Π. στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Ώρα 11:00
Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Φιλόλογο του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης κα. Μαίρη Γουργολίτσα.
Ώρα 11:30 
Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη.
Απόδοση τιμών από Άγημα του 547 Α/Μ.Τ.Π. και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.
Ώρα 11:35 Επιμνημόσυνη Δέηση
Ώρα 11:40
Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
΄Ωρα 11:55
Μετάβαση Επισήμων και Αρχών στο χώρο παρακολούθησης της παρέλασης στην εξέδρα της πλατείας Δημοκρατίας (έναντι Δημαρχείου).
Ώρα 12:00
Παρέλαση στη Λεωφόρο Κουντουριώτη των τμημάτων Πολιτιστικών φορέων, Συλλόγων, Μαθητών, Σπουδαστών, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.
Ώρα 18:00
Επίσημη υποστολή της σημαίας της πόλης.
Ώρα 19:30
Σπίτι Πολιτισμού. Εκδήλωση με θέμα «Οι δάσκαλοι στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους: η περίπτωση του δασκάλου, αγωνιστή και ποιητή Γεωργίου Α. Βαρδιάμπαση (1870 – 1957)». Ομιλητές θα είναι οι καθηγητές Πανεπιστημίου: κ. Νικόλαος Παπαδογιαννάκης και κ. Γεώργιος Τρούλης. Αποσπάσματα από το ποιητικό έργο « Η μάχη του Αρμαγεδών» του τιμώμενου, θα διαβαστούν από τη δασκάλα Αγγελική Σπιθάκη.