«Αλαλούμ» έχει προκληθεί στη Βουλή με την διάταξη για ψευδή περιστατικά ρατσιστικής βίας που συμπεριλαμβάνεται στον Κώδικα Μετανάστευσης. Η διάταξη αποσύρθηκε και επανήλθε στη Βουλή δύο φορές μέσα σε ένα 24ωρο καθώς ξέσπασε ενδοκυβερνητική κόντρα μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου.
Η διάταξη κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο. Το πρωί της Τετάρτης ο Λ. Γρηγοράκος την απέσυρε, λίγες ώρες αργότερα την επανέφερε με άλλη διατύπωση, σήμερα το πρωί την απέσυρε εκ νέου, αλλά μια ώρα μετά διαφώνησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και την επανέφερε. Η διαφωνία του κ. Μιχελάκη ήταν έντονη.
Ο υπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση από τα έδρανα της Βουλής κατά του κ. Γρηγοράκου και ζήτησε την επαναφορά της διάταξης τονίζοντας την αναγκαιότητα της επίμαχης ρύθμισης.
Η απόφαση του Υπουργού χαιρετίστηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τον Μάκη Βορίδη να σχολιάζει την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει ότι ενοχολούνται οι προστάτες των δουλεμπόρων. 
Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προς την απόφαση του Γιάννη Μιχελάκη να διατηρήσει την επίμαχη διάταξη της τροπολογίας και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «προστάτες των δουλεμπόρων» που διακινούν τους παράνομους μετανάστες.
«Άμα εδώ υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι όταν κάνουμε τα στοιχειώδη για να αντιμετωπίσουμε ένα πραγματικό πρόβλημα αυτοί για τις δικές τους ιδεοληψίες θέλουν ουσιαστικά να παραστήσουν όχι καν τους προστάτες των παράνομων μεταναστών αλλά ουσιαστικά τους προστάτες των δουλεμπόρων τους, εμείς δεν είμαστε σε αυτή την γραμμή και θέση», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. 
Την ίδια ώρα, για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο ενώ συνεργάτες της Ιπποκράτους τονίζουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν απέσυρε την επίμαχη ρύθμιση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΣ θα καταψηφίσουν την διατάξη. 
Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της απόσυρσης έγινε δεκτή με ευμενή σχόλια από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.«Δημιουργήθηκε θόρυβος και λάθος εντυπώσεις για την σκοπιμότητα της νομοτεχνικής ρύθμισης. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αποτρέψουμε κανένα από το κάνει καταγγελία για εγκληματικές πράξεις ή ρατσιστική βία. Επίσης οι αρμόδιες δικαστικές αρχές ερευνούν κάθε καταγγελία. Εμπιστευόμαστε την Δικαιοσύνη», τόνισε ο Λ. Γρηγοράκος.
Τελικά, ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ρύθμιση του άρθρου 19 στον Κώδικα Μετανάστευσης, με την οποία θα απελαύνεται όποιος καταγγέλλει εγκληματικές πράξεις ή περιστατικά ρατσιστικής βίας που δεν αποδεικνύονται από τις αρχές.
Η ρύθμιση είναι του άρθρου 19 με την οποία θα απελαύνεται όποιος καταγγέλλει εγκληματικές πράξεις ή περιστατικά ρατσιστικής βίας που δεν αποδεικνύονται από τις αρχές.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook