Ομαλά διεκπεραιώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες παραλαβής- παράδοσης στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης των μονάδων του πρώην ΕΟΠΥΥ σε όλους τους νομούς.

Τις εγκαταστάσεις του πρώην ΕΟΠΥΥ στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου, των μηχανημάτων και του εξοπλισμού, παρέλαβε σήμερα στις 10.30 π.μ. Επιτροπή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία του Διοικητή της, κ. Αντώνη Γρηγοράκη και της Υποδιοικήτριας κ. Άννας Τριχοπούλου, οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνάντηση με το προσωπικό και το Σύλλογο Εργαζομένων της νέας μονάδας του ΠΕΔΥ.

Την ίδια ώρα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ (δείτε εδώ).

Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμά το ιατρικό προσωπικό, τους εργαζόμενους και το Σύλλογο που υποδέχθηκαν την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης με αγαστό πνεύμα συνεργασίας και προθυμίας, τέτοιας που εντείνει ακόμα περισσότερο το αίσθημα ευθύνης μας, ώστε οι νέες μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας του ΠΕΔΥ να λειτουργήσουν το δυνατό συντομότερο επαρκώς και με ασφάλεια, για να εξυπηρετήσουν κάθε πολίτη της Κρήτης, ασφαλισμένο, ανασφάλιστο, άπορο ή αλλοδαπό.

Σκοπός μας είναι η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης να είναι πρωτοπόρος στην επίτευξη των στόχων της μεταρρύθμισης αυτής, προς όφελος κάθε πολίτη εντός των γεωγραφικών ορίων ευθύνης μας.

Η επιτυχία δε της προσπάθειας, της παροχής δηλαδή αναβαθμισμένων και με επάρκεια υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι σημαντικό ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά και στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών των μεγάλων νοσοκομείων της Κρήτης, ιδιαίτερα των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, που σήμερα επιφορτίζονται σ έναν μεγάλο ποσοστό με την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας κι όχι δευτεροβάθμιων ή τριτοβάθμιων, για την κάλυψη των οποίων δημιουργήθηκαν.

Σε κάθε μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ ανά νομό έχει ορισθεί υπεύθυνος ιατρός με τον αναπληρωτή του, με τους οποίους σε συνέχεια της συνεργασίας μας, θα συναντηθούμε αύριο στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, προκειμένου να συζητήσουμε και να επιλύσουμε τα όποια διαδικαστικά θέματα απασχολούν».

Τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό των μονάδων του πρώην ΕΟΠΥΥ στο Νομό Ρεθύμνου και Χανίων παρέλαβε Επιτροπή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία του Υποδιοικητή της κ. Γιώργου Λυρώνη ο οποίος είχε μεταβεί σήμερα εκεί και συνομίλησε με το προσωπικό των νέων μονάδων, ενημερώνοντας σχετικά με θέματα λειτουργίας τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook