Τελευταία ενημέρωση 13:00

Τέσσερεις βόμβες Μολότωφ \”επαγγελματικού τύπου\” και άκρως επικίνδυνες συμπεριλαμβάνονται στα πολλά \”ευρήματα\” των αστυνομικών κατα την έφοδο που πραγματοποιήθηκε στις 8 το βράδυ της Κυριακής (15/5) στα γραφεία του συνδέσμου οπαδών του Παναθηναικού στα Χανιά, όπως πρώτο δημοσίευσε το Flashnews.gr. Κατα την αστυνομική επιχείρηση προσήχθησαν και τα 24 άτομα που ήταν μέσα στα γραφεία, απο τους οποίους τελικά συνελήφθησαν τρείς, ένας 40χρονος και δύο 29χρονοι.

Ειδικώτερα, όπως ανακοίνωσαν και επίσημα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αστυνομικός Δ/ντής Χανίων κ.Παντελής Μουρτζανός και ο Δ/ντής της Υποδ/νσης Ασφαλείας Χανίων κ.Αρτέμης Κουτσαυτάκης, χθες, λόγω της άφιξης στα Χανιά φιλάθλων της ΑΕΚ για τον τελικό του Χαντμπολ με την ομάδα των Βριλησσίων, και επειδή υπήρχαν πληροφορίες για ενδεχόμενη συμπλοκή με Χανιώτες οπαδούς του Παναθηναικού, είχαν ληφθεί αυξημένα αστυνομικά μέτρα.

Πράγματι μετά το τέλος του αγώνα Χάντμπολ, περίπου 50 οπαδοί της ΑΕΚ περνώντας απο τα γραφεία του συνδέσμου του Παναθηναικού, δέχθηκαν προκλήσεις και ακολούθησαν, αρχικά, φραστικές αντεγκλήσεις που εξελίχθηκαν σε πετροπόλεμο.

Αμέσως η διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο, απομάκρυνε τους οπαδούς της ΑΕΚ τους οποίους και οδήγησε στο λιμάνι της Σούδας.

Στην συνέχεια και καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως στα γραφεία του συνδέσμου του Παναθηναικού, υπήρχαν βόμβες μολότωφ, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση.

Στις 8 το βράδυ και ενώ μέσα στα γραφεία οι οπαδοί του Παναθηναικού έβλεπαν έναν αγώνα μπάσκετ, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο. Όμως κάποιοι απο τους οπαδούς πρόλαβαν και έκλεισαν την πόρτα εισόδου.

Έτσι χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικού ο οποίος μέσω της ταράτσας του κτιρίου, άνοιξε την πόρτα και μπόρεσαν να μπουν και οι υπόλοιπες δυνάμεις.

Όμως, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, σε αυτό το χρονικό διάστημα, ένας απο τους συλληφθέντες ανέβηκε και έκρυψε στην ταράτσα τις τέσσερεις βόμβες μολότωφ, κίνηση που έγινε αντιληπτή απο την αστυνομία.

\”Επαγγελματικές\” μολότοφ

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για τέσσερις (4) εμπρηστικούς μηχανισμούς  αποτελούμενους από πλαστικές φιάλες  με βενζίνη και πάνω σε αυτές ήταν τυλιγμένες με μονωτική ταινία μεγάλες κροτίδες κινεζικής κατασκευής. Όπως είπε χαρακτηριστικά ένας αστυνομικός, οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί είναι άκρως επικίνδυνοι καθώς δεν προκαλούν απλή φωτιά, αλλά έκρηξη και στην συνέχεια πυρκαγιά σε μεγάλη έκταση.

Μάλιστα η μια απο αυτές ( η μεγάλη) χαρακτηρίστηκε ως \”τύπου Κερατέας\”.

Παράλληλα σε έρευνα που έγινε μέσα στα γραφεία του συνδέσμου και προσεκτικά κρυμμένα σε ένα \”ποδοσφαιράκι\” βρέθηκαν :

• ένα (1) σωστικό καπνογόνο
• ένα (1) σφυρί θραύσης υαλοπινάκων
• ένα (1) σφυρί-βαριοπούλα
• ένας (1) λοστός σιδερένιος
• ένα (1) μαχαίρι με λάμα μήκους 20 εκ.
• ένα (1) αυτοσχέδιο πιστόλι-στυλό εκτοξεύσεως φωτοβολίδων
• ένα (1) πλαστικό μπιτόνι 4 λίτρων με βενζίνη
• ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ και
• ένα (1) αυτοσχέδιο χωνί το οποίο χρησιμοποιήθηκε για το γέμισμα των φιαλών με βενζίνη.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook