Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο της Αποκατάστασης και Διαμόρφωσης κτιρίου σε Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ (κΔΑΠ μεΑ).

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1.186.916,07 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και μετά τον Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό αναδείχτηκε προσωρινός Ανάδοχος με έκπτωση 55,8%.

Το Διώροφο κτίριο επί της επί της Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αριθ. 7 που θα αποκατασταθεί είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου.

Στις βασικές προτεραιότητες τηςΔημοτικής Αρχής τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης είναι η δημιουργία νέων Κοινωνικών Δομών αλλά και πρωτοβουλιών για την υποστήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικά και άλλα προβλήματα αλλά και των οικογενειών τους.

Το Πολυδύναμο Κέντρο θα απευθύνεται σε άτομα με: Κινητικές δυσκολίες, Νοητική στέρηση, Διαταραχές λόγου, Διαταραχές συμπεριφοράς ή οποιαδήποτε άλλη αναπηρία και σκοπός της λειτουργίας του κέντρο είναι: α) η δημιουργική απασχόληση των παιδιών / εφήβων με αναπηρίες, β) η κοινωνική ένταξη παιδιών / εφήβων με αναπηρίες