«Δες το αλλιώς», ήταν το φετινό μήνυμα της ετήσιας τελετής «Αποτυπώματα» του Σ.Κ.Ε.Π. (Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), που πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE στο Μουσείο Βορρέ.

Με άξονα τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, περισσότεροι από 1.500 μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια και εργαστήρια. Κάθε χρόνο, χιλιάδες μαθητές και φοιτητές μαζί με νέους με αναπηρίες από εκατοντάδες σχολεία γενικής εκπαίδευσης, σχολεία ειδικής αγωγής και κοινωνικούς φορείς, συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά βιωματικά – διαδραστικά προγράμματα του Σ.Κ.Ε.Π.

Η δράση «Αποτυπώματα», το Εκπαιδευτικό Εικαστικό – Αθλητικό Πρόγραμμα που πραγματοποιείται από Δεκέμβριο έως Απρίλιο στο Μουσείο Βορρέ, λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας, φέρνοντας σε επαφή παιδιά, νέους με αναπηρίες και νέους σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης με μαθητές γενικής εκπαίδευσης, καθώς και φοιτητές. Οι νέοι, που συμμετέχουν, ενώνουν δημιουργικά τη μοναδικότητά τους, συμμετέχοντας σε διαδραστικά και βιωματικά προγράμματα που προσεγγίζουν το θέμα της διαφορετικότητας, αφού η κοινωνική ένταξη προϋποθέτει την εξοικείωση με την έννοια του «διαφορετικού».

Η δράση «Αποτυπώματα», πραγματοποιείται από το 2009, και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο ΟΤΕ και η COSMOTE, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούν, συνεισφέρουν ενεργά στην υλοποίηση δράσεων που σαν στόχο έχουν τη μείωση των ανισοτήτων και την προσφορά ίσων ευκαιριών σε όλους.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους – Σ.Κ.Ε.Π., είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2008, με στόχο να δώσει φωνή και βήμα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει νέους που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, καταρρίπτοντας τυχόν προκαταλήψεις και διακρίσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook