Την διάθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος για τους ανέργους κάλεσε τον Α. Σαμαρά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος σήμερα στη σημερινή Ευρωπαϊκή κοινωνική διάσκεψη κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Να διατεθεί το πλεόνασμα που επετεύχθη, χάρη στις πρωτοφανείς σε επίπεδο ΟΟΣΑ αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού, σε ενεργητικές πολιτικές καταπολέμησης της ανεργίας κι όχι στις άγαμες θυγατέρες και στους ένστολους" και πρόσθεσε: «Κύριοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτύχατε. Αυτό διαπιστώνεται από τις επιπτώσεις των πολιτικών σας στις χώρες της κρίσης αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη. Η Ευρώπη κρύφτηκε πίσω από το ΔΝΤ. Επίκεινται εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι πολίτες προσδοκούν αλλαγή πολιτικής και να δοθεί βάρος στην κοινωνική διάσταση στην Ευρώπη και στην απασχόληση. Η Τρόϊκα και το ΔΝΤ δεν έχουν καμία κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση και πρέπει να αποσυρθούν άμεσα μαζί με τις πολιτικές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για την Κύπρο όπως για την Ουκρανία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει να μας ανησυχεί η άνοδος του φασισμού και των ακροδεξιών στοιχείων στην Ουκρανία.

newmoney.gr