Τονωτική ένεση στον πρωτογενή τομέα έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς με την εφαρμογή νέων προγραμμάτων συμβολαιακής γεωργίας.

Η τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του προγράμματος προχώρησε σε δυο νέες σημαντικές συμφωνίες, στο νομό Πρέβεζας και στο νομό Τρικάλων

Νομός Πρέβεζας


Παραγωγούς αραβοσίτου του νομού Πρέβεζας, αφορά το νέο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας στο οποίο προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρία «Γκούμας Ο.Ε.».

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στην καλλιέργεια του αραβοσίτου, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι και την πώληση του προϊόντος από την επιχείρηση.

Η εταιρία «Γκούμας Ο.Ε.», έχει τις εγκαταστάσεις της στο Καναλάκι Δήμου Πάργας και δραστηριοποιείται στη ξήρανση και εμπορία του αραβοσίτου.

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και ξήρανσης του προϊόντος, είναι άρτια εξοπλισμένες με τον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του όλη την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην επιχείρηση.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, οι συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας φθάνουν συνολικά τις 24, πιστοποιώντας έτσι τη σταθερή βούλησης της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.

Νομός Τρικάλων

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς αραβοσίτου του νομού Τρικάλων, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμπάκας – Μετέωρα.

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στην καλλιέργεια του αραβόσιτου, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι και την πώληση του προϊόντος από τoν Συνεταιρισμό.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμπάκας – Μετέωρα, έχει τις εγκαταστάσεις του στην Καλαμπάκα και δραστηριοποιείται στη ξήρανση και εμπορία του αραβοσίτου.

Αριθμεί περισσότερα από 1.200 μέλη τα οποία καλλιεργούν πλήθος προϊόντων φυτικής παραγωγής όπως καλαμπόκι, κριθάρι, σιτάρι και εκτρέφουν ζωικό πληθυσμό για παραγωγή κρέατος και γάλακτος.

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και ξήρανσης του αραβόσιτου, είναι εξοπλισμένες με τον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του όλη την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στον Συνεταιρισμό.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και Συνεταιρισμού.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, οι συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας φθάνουν συνολικά τις 25, πιστοποιώντας έτσι τη σταθερή βούλησης της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.