Ο χρόνος περνά, η περίοδος που θα ανοίξει στο κοινό ο εθνικός δρυμός Σαμαριάς πλησιάζει και οι πιστώσεις είναι ακόμα άφαντες.

Μέχρι στιγμής ούτε φωνή ούτε ακρόαση για τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνουν εγκαίρως όλες οι ενέργειες, όπως συντήρηση μονοπατιών, πρόσληψη δασοφυλάκων κλπ και να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς την κατάλληλη εποχή, σύμφωνα και με τον κανονισμό που τον διέπει.

Αν και ο εθνικός δρυμός αποδίδει τεράστια έσοδα στο κράτος, η καθυστέρηση που υπάρχει στο να δοθούν πιστώσεις για τη συντήρησή του είναι μεγάλη.

Η Δ/νση Δασών θα έπρεπε ήδη να έχει στα χέρια της τα χρήματα ώστε να προχωρήσει στη δημοπράτηση των απαραίτητων εργασιών για τη συντήρηση του φαραγγιού.

Από την υπηρεσία έχουν ζητηθεί 26 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Ωστόσο, κάθε χρόνο προκύπτει η ίδια καθυστέρηση και οι ίδιες χρονοβόρες διαδικασίες με την πρόσληψη προσωπικού όταν θα μπορούσε να υπάρχε μια πιο μόνιμη προσέγγιση του θέματος όπως με την πρόσληψη εποχικού προσωπικού σε βάθος χρόνου, για παράδειγμα 8μηνίτες 5ετούς διάρκειας.

Η Δ/νση Δασών Χανίων έστειλε σχετικό έγγραφο της, στους δήμους και τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες.

Ο δήμος Πλατανιά, μετά το έγγραφο της διεύθυνσης Δασών, απέστειλε επιστολή στο ΥΠΕΚΑ με την οποία τονίζει συν τοις άλλοις ότι φέτος αναμένεται μεγάλη άνοδος του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα σύμφωνα με τις κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα, συνεπώς η ελλιπής στελέχωση και η υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δρυμού θα αποτελέσουν δυσφήμιση για τον τουρισμό του νησιού αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα, με ανάλογε 0επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook