Τη διακοπή της διαδικτυακής ψηφοφορίας που ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 για το «Ελληνικό Σήμα» προϊόντων και υπηρεσιών, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς, παρά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί, ανακαλύφθηκε προσπάθεια για την αλλοίωση του αποτελέσματος, προερχόμενη από ηλεκτρονικές διευθύνσεις του εξωτερικού.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου διαπιστώθηκε μια ασυνήθιστα υψηλή συμμετοχή στην ψηφοφορία και όταν έγινε ο σχετικός έλεγχος διαπιστώθηκε ότι κάποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις κυρίως από χώρες του εξωτερικού καταχώρησαν πολλές εκατοντάδες ψήφους στο σύστημα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Από μια ηλεκτρονική διεύθυνση (ip) προερχόμενη από Γαλλία ψήφισαν 930 φορές συγκεκριμένη πρόταση.

- Από τρεις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (ip), προερχόμενες από Ολλανδία, ψήφισαν συνολικά 1358 φορές συγκεκριμένη πρόταση. Τη διακοπή της διαδικτυακής ψηφοφορίας που ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 για το «Ελληνικό Σήμα» προϊόντων και υπηρεσιών, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς, παρά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί, ανακαλύφθηκε προσπάθεια για την αλλοίωση του αποτελέσματος, προερχόμενη από ηλεκτρονικές διευθύνσεις του εξωτερικού.

zougla.gr