Στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας πραγματοποιείται η άτυπη συνάντηση των Διευθυντών Κτηνιατρικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ από 19-21 Μαρτίου 2014.

Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :

1. Αφρικανική πανώλη των χοίρων μετά τα πρόσφατα κρούσματα που διαπιστώθηκαν στη Λιθουανία και Πολωνία και η άρση των μέτρων που έλαβε η Ρωσική Ομοσπονδία με τα οποία απαγορεύτηκαν όλες οι εξαγωγές χοιρινού από χώρες της Ε.Ε.

2. Λύσσα: Συζήτηση επί των κρουσμάτων λύσσας σε κατοικίδια και άγρια ζώα στην Ε. Ε. και τρόποι αντιμετώπισης έτσι ώστε να υπάρχει προστασία των κατοικίδιων και να αποτραπούν οι εισαγωγές από τρίτες χώρες μολυσμένων από τον ιό ζώων.

Έγινε συζήτηση για την καινούρια ευρωπαϊκή νομοθεσία στον τομέα της υγείας των ζώων που αναθεωρεί την υφιστάμενη με σκοπό να προστατευθεί το ζωικό κεφάλαιο της Ε.Ε. και να βελτιωθεί το εισόδημα του Ευρωπαίου κτηνοτρόφου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών έτσι ώστε να μετριαστεί η χρήση τους για να αποφευχθούν ανθεκτικά μικροβιακά στελέχη στον άνθρωπο, που πολλές φορές είναι θανατηφόρα.

Η συζήτηση έκλεισε με θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Ε.Ε. και Διεθνών Οργανισμών έτσι ώστε να βελτιωθεί η μεταξύ τους συνεργασία.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 21 Μαρτίου, το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook