Ιστορική μέρα η σημερινή με αρνητικό ωστόσο πρόσημο για τον κλάδο της παιδείας καθώς λήγει και τυπικά η περίοδος διαθεσιμότητας των καθηγητών οι οποίοι από τις 21 Μαρτίου έχουν δει την πόρτα της εξόδου από την εκπαίδευση.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δοθεί παράταση σ όσους εκπαιδευτικούς έχουν προχωρήσει στην υποβολή αίτησης για τους λεγόμενους πίνακες κινητικότητας προκειμένου να τοποθετηθούν εκ νέου στο δημόσιο.

Από τους 101 εκπαιδευτικούς ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της Κρήτης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τον περασμένο Ιούλιο το μεγαλύτερο μέρος έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον για μία θέση στο δημόσιο.

Η διαθεσιμότητα λοιπόν των συγκεκριμένων καθηγητών παρατείνεται χωρίς ωστόσο κανείς να μπορεί να βάλει χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την ανακοίνωση των πινάκων κινητικότητας.

Οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης που βρίσκονται υπό το καθεστώς διαθεσιμότητας συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε η συνδικαλιστική κοινότητα , έξω από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης.

Οι καθηγητές κρατούν στάση αναμονής στα αιτήματα που έχουν θέσει στον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, περιμένοντας την οριστική απάντησή του. Εμφανίζονται ωστόσο έτοιμοι να δώσουν και σήμερα δυναμικό παρών στο υπουργείο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να χαρακτηριστεί με καζάνι έτοιμο να εκραγεί με τους συνδικαλιστικές να κάνουν λόγο για εμπαιγμό και για πολιτικές που οδηγούν στην παιδεία πολλά χρόνια πίσω.

Αν το τοπίο γύρω από την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών δεν ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι καθηγητές να προχωρήσουν σε επ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμα και στο παρά πέντε των πανελλαδικών.

Flashnews.gr/ Ν. Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook