Οκτώ μήνες πέρασαν απο την έκδοση κατεπείγουσας εγκυκλίου του Υπουργείου Μεταφορών με την οποία εδίδοντο οδηγίες για το θέμα της έλλειψης των ειδικών εντύπων για τις άδειες κυκλοφορίας οχημάτων.
 
Και όμως, ο σχετικός διαγωνισμός για την προμήθεια του ειδικού πράσινου χαρτιού, ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί, με αποτέλεσμα όλες οι Διευθύνσεις Μεταφορών και στην Κρήτη, να δίνουν ένα χαρτί υπολογιστή ως "άδεια κυκλοφορίας".
 
Το πρόβλημα αφορά πρωτίστως όσους θα θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, καθώς το τυπωμένο χαρτί του υπολογιστή που χορηγούν οι Διευθύνσεις Μεταφορών ως "άδεια κυκλοφορίας" δεν έχει ουδεμία ισχύ σε άλλες χώρες, παρα΄μόνο στην Ελλάδα, όπου βρέθηκε αυτή η εμβαλωματική λύση".
 
Η εξάντληση των κανονικών υδατογραφημένων εντύπων αδειών κυκλοφορίας, διαπιστώθηκε το καλοκαίρι του 2013. 
 
Στις 25 Ιουλίου, ο Γ.Γ. του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σταθόπουλος εκδίδει επείγουσα εγκύκλιο με την οποία δίδει οδηγίες έτσι ώστε όσα ειδικά έντυπα υπάρχουν ακόμη να δίδονται μόνο σε εκείνους που πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και κατα προτεραιότητα στους επαγγελματίες.
 
Σε όλους τους υπολοίπους θα "χορηγείται φωτοαντίγραφο του «Υπηρεσιακού Αντιγράφου Άδειας Κυκλοφορίας» το οποίο τυπώνεται από το µηχανογραφικό σύστηµα κατά τη διαδικασία έκδοσης άδειας κυκλοφορίας και για την έκδοση του οποίου θα καταβάλλονται τα εκ του νόµου οριζόµενα τέλη."
 
Δηλαδή εδώ και μήνες για την έκδοση αδειών κυκλοφορίας εισπράττονται πανάκριβα τέλη (απο 39 ευρώ για απλή μοτοσικλέτα και άνω) για ένα κομμάτι χαρτί υπολογιστή μεγέθους Α4, ενώ υποτίθεται πως τα τέλη αυτά αντιστοιχούν στο κόστος της κανονικής άδειας κυκλοφορίας.

 
Βέβαια εαν τυπωθούν τα κανονικά έντυπα, εννοείται πως θα τα πάρουν οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη πληρώσει τα τέλη.
 
Όμως είναι άγνωστο το πότε θα γίνει αυτό, αφού δεν έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, αν και έλεγαν πως ο διαγωνισμός επρόκειτο να προκηρυχθεί το περασμένο Φθινόπωρο.
 
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου, μετά την προκήρυξη πρέπει να περάσουν 52 ημέρες ως τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και έπειτα περίπου δύο μήνες προκειμένου να διεκπεραιωθούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. 
 
Η δε παράδοση του χαρτιού, το οποίο είναι ειδικής κατασκευής και έρχεται από το εξωτερικό παίρνει έως και τέσσερις μήνες.
 
Στην πράξη αυτό συνεπάγεται πως έως τέλος του 2014 θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να έχουν τυπωθεί τα ειδικά έντυπα και είναι άγνωστο εαν έως τότε θα έχει απομείνει απόθεμα για εκείνους που θέλουν να βγούν εκτός χώρας.

Επιπλέον, όταν και όποτε εκδοθούν οι κανονικές άδειες κυκλοφορίας, οι κάτοχοι των χαρτιών Α4 θα σπεύσουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών για να τις παραλάβουν με αποτέλεσμα ταλαιπωρία για τους πολίτες και διπλή δουλειά για τους υπαλλήλους.
 
Ναπολέων Σαραντίδης