Με καθυστέρηση – αν όχι μηνών – τουλάχιστον ενός μηνός κάποιοι φορείς ελαιολάδου στην Κρήτη, αντιλήφθησαν το όργιο των εισαγωγών Ισπανικού ελαιολάδου στην χώρα.
Και αυτό γιατί απο τις 22 Φεβρουαρίου το Flashnews.gr είχε δημοσιεύσει την συζήτηση στην Βουλή, όπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαντώντας σε Ερώτηση του Νότη Μαριά είχε αναφερθεί σε παράνομες ελληνοποιήσεις ελαιολάδων και στους ελέγχους που γίνονται (δείτε εδώ).
Βέβαια τον κίνδυνο να γίνουν εκτεταμένες ελληνοποιήσεις τον είχαμε επισημάνει πολλές φορές στα ρεπορτάζ για την τεράστια μείωση στην φετινή παραγωγή ελαιολάδου.
Όπως επίσης είχαμε επισημάνει και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εξαγωγικές επιχειρήσεις ελαιολάδου οι οποίες κινδυνεύουν όχι μόνο να ακυρωθούν συμβόλαια που αφορούν στην παράδοση συγκεκριμένων ποσοτήτων ελαιολάδου.
Αλλά το κυριότερο, να χαθούν μιας δια παντός οι αγορές αυτές που κατακτήθηκαν με αγώνα, καθώς ο ανταγωνισμός είναι ανελέητος.
Καλές λοιπόν οι κραυγές για τις παράνομες ελληνοποιήσεις ελαιολάδου, αλλά καλό θα ήταν να υπάρξει – έστω και κατόπιν εορτής – προβληματισμός για το θέμα των εξαγωγών ελαιολάδου απο την χώρα και ειδικά την Κρήτη, σε κακές χρονιές, όπως ήταν η περσινή.
Ειδικά όταν ουδείς μπορεί να αποκλείσει πως δεν θα επαναληφθούν τα ίδια καιρικά φαινόμενα.

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook