Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου:

"Η Ε.Γ. του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, συμμετέχει στη διεθνή μέρα δράσης κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού που καλούν κινήματα και συνδικάτα στην Ευρώπη στις 22 Μάρτη.

Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην απειλή επιστροφής της Ευρώπης στις πιο σκοτεινές μέρες του μεσοπολέμου όταν οι ναζί του Χίτλερ και οι φασίστες του Μουσολίνι έστησαν τα Άουσβιτς και έσερναν τους λαούς στην ανθρωποσφαγή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Τότε, στο όνομα της «καθαρής φυλής», εκατομμύρια έχασαν τις ζωές τους γιατί δεν ταίριαζαν στο πρότυπο των ναζιστών της «Άρειας καθαρής φυλής».

Σήμερα, η Χρυσή Αυγή στη χώρα μας και οι ομογάλακτοι της σε όλη τη Ευρώπη, στήνουν τη «μαύρη διεθνή» του φασισμού μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές και επιχειρούν να προβάλουν το φόβο, το μίσος κατά των μεταναστών, το ρατσισμό. Είναι ώρα να τους απομονώσουμε οριστικά. Είναι εκείνοι που με τις ρατσιστικές επιθέσεις επιχείρησαν να σπείρουν το τρόμο στις γειτονιές.

Στον αντίποδα, το εργατικό κίνημα παλεύει ενωμένο χωρίς διακρίσεις ντόπιων και μεταναστών για ένα καλύτερο κόσμο που θα χωράμε όλοι ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια Ευρώπη απαλλαγμένη από το ρατσισμό και τους νεοναζί, χωρίς φτώχεια και εξαθλίωση, χωρίς Μνημόνια για χάριν των αρπακτικών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που με τις πολιτικές λιτότητας στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά.

Διεκδικούμε μια πολιτική που θα διασφαλίζει πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή ως «μέγα αγαθό και πρώτο», θα αντιμετωπίζει με σεβασμό τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις και θα κατανέμει τις ευθύνες που θα συνεπάγεται η εφαρμογή της με δίκαιο και αναλογικό τρόπο, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, τους άνεργους, μικρομεσαίους και συνταξιούχους, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου στα Χανιά, στη πλατεία αγοράς, 12.30μμ. "