Να μην καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή στα Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της χώρας ζητούν επιτακτικά οι διοικήσεις των Ε.Β.Ε. από βουλευτές και άλλους φορείς.

Να θυμίσουμε πως με νόμο που ψηφίστηκε από 1/1/15 καταργείται η υποχρεωτική εγγραφή στα επιμελητήρια από τις επιχειρήσεις, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα υπάρχει ούτε το κόστος εγγραφής σε εκείνους που θα επιλέξουν να μην εγγραφούν.

Πρόεδροι Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα ανέλαβαν πρωτοβουλία και συλλέγουν υπογραφές βουλευτών, ούτως ώστε να κατατεθεί τροπολογία και να μην ισχύσει η κατάργηση της εγγραφής.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο Βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης, ο οποίος είναι από τους βουλευτές που δεν υπογράφουν την τροπολογία.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Στο αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, για επαναφορά της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της χώρας, από μικρούς, μεσαίους και μεγάλους επαγγελματίες πολλών κλάδων, δηλώνω τα εξής:

Κυρίαρχο ζήτημα της πρόσφατης ενεργοποίησης των κατά τόπους επιμελητηρίων, αλλά και της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, είναι να διαμορφώσει την κατάλληλη πρόταση και να πείσει κατ’ αρχήν τους επαγγελματίες, δηλαδή την ίδια την αγορά, για την αναγκαιότητα ύπαρξης Εμπορο-Βιομηχανικών Επιμελητηρίων με τη σημερινή μορφή ή διαφοροποιημένη, και έπειτα συζητάμε για την αναγκαιότητα επαναφοράς της υποχρεωτικής εγγραφής."

Για το θέμα μίλησε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μαν. Αλιφιεράκης ο οποίος τόνισε πως "είναι απαραίτητο να εγγράφονται οι επιχειρηματίες στα μητρώα των επιμελητηρίων προκειμένου να έχουν μία ενιαία φωνή που να τους εκφράζει, καθώς τα επιμελητήρια είναι θεσμοθετημένα και ανεξάρτητα όργανα.

Μέσω των επιμελητηρίων προκύπτουν προτάσεις για την ανάπτυξη των τοπικής επιχειρηματικότητας. Αν δεν υπάρχουν το επιμελητήρια ποιος θα βρεθεί να κάνει την δουλεία τους και το έργο που παράγουν;"

Όσο για το κόστος συνδρομής δήλωσε: "η συνδρομή είναι 60 ευρώ το χρόνο και τα έσοδα του επιμελητηρίου Ηρακλείου αγγίζουν το 1.5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση".

Να σημειώσουμε πως πολλοί είναι οι βουλευτές που έχουν εκφραστεί θετικά για την τροπολογία.

Σε τοπικό επίπεδο ο Μάξιμος Σενετάκης και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κριτσωτάκης και Διακάκη, είναι θετικοί στην τροπολογία.

Flashnews.gr