Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν μέλη σπείρας ηλικίας, αλβανικής υπηκοότητας, 24 και 16 ετών που διέπραττε κλοπές σε σπίτια της ορεινής Ναυπακτίας.

Η σύλληψή τους, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μαμουλάδα Αιτωλοακαρνανίας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατηγορίες για διάπραξη ληστειών και κλοπών κατά συναυτουργία αντιμετωπίζει και ένας 18χρονος ομοεθνής τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, εισέβαλαν σε σπίτι όπου διέμενε 50χρονος με την 18χρονη κόρη του και αφού τους ανάγκασαν, με την απειλή μαχαιριού, να τους παραδώσουν χρήματα και τιμαλφή, τους κλείδωσαν στην τουαλέτα και τράπηκαν σε φυγή ωστόσο οι δύο εξ αυτών συνελήφθησαν.

Στην κατοχή των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε σακβουαγιάζ μεταξύ άλλων, έναν φορητό υπολογιστή, οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων, και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ενώ βρέθηκαν δύο τηλεοράσεις, κοσμήματα και είδη ρουχισμού σε κοντινό δύσβατο σημείο, που οι δράστες φύλαγαν τα κλοπιμαία, που είχαν αφαιρέσει.

Από την έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου προέκυψε ότι οι τρεις δράστες είχαν συστήσει ομάδα και διέπραξαν τις τελευταίες μέρες, σε περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας, τουλάχιστον τέσσερις ληστείες – διαρρήξεις.

Πιο αναλυτικά :
• Την 19-3-2014 στην Παλαιοπαναγιά όπου με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας αφαίρεσαν από οικία είδη αξίας 1.000 ευρώ.
• Την ίδια ημέρα στην Μαμουλάδα αφαίρεσαν από οικία, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης αξίας 600 ευρώ.
• Την 18-3-2014 στην Παλαιοπαναγιά αφαίρεσαν από οικία ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ.
• Την 17-3-2014 στον Άνω Πλατανίτη αφαίρεσαν από οικία αντικείμενα αξίας 500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook