Στην εξιχνίαση τριών περιπτώσεων εκδήλωσης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κισσάμου και Κανδάνου – Σελίνου προχώρησε το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου.

Συγκεκριμένα, άνδρας 51 ετών φέρεται ως ο δράστης για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή του Βληθιά του δήμου Κανδάνου – Σελίνου στις 15/3/14, όπου κάηκε έκταση ενός  στρέμματος. Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

Στο δόκανο των Aνακριτικών Αρχών της Π.Υ. Κισσάμου, έπεσαν και άλλοι δύο άνδρες που ομολόγησαν την πράξη τους , ως οι υπεύθυνοι για την εκδήλωση άλλων δύο  πυρκαγιών.

Ο ένας για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή του Πλατάνου του δήμου Κισσάμου, στις 16/3/14 και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καεί δασική έκταση τριών  στρεμμάτων.

Έγινε σύλληψη του δράστη και οδηγήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Ο δεύτερος για πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή του Αϊ-Κυργιάννη του δήμου Κίσσαμου, το απόγευμα της 18/3/14, όπου κάηκε δασική έκταση τριών στρεμμάτων, ομοίως εξιχνιάστηκε, αφού ένας 49χρονος ομολόγησε την πράξη του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό από πρόθεση ή από αμέλεια, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για τους εμπρηστές, όπως αυτόφωρη διαδικασία, ποινή φυλάκισης, χρηματική ποινή, διακοπή της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κήρυξη καμένης περιοχής ως αναδασωτέας και απαγόρευση βόσκησης, καθώς και διοικητικά πρόστιμα.

Επίσης, υπενθυμίζετε ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινάει από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook