Συνεχίζεται η ένταση στην Ασία, καθώς η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 ακόμη πυραύλους μικρού βεληνεκούς, στη θάλασσα της ανατολικής κορεατικής χερσονήσου, μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Πρόκειται για πυραύλους που θεωρείται ότι βρίσκονται στο οπλοστάσιο της χώρας από το 1960 και εκτιμάται ότι πρόκειται για σοβιετικού τύπου FROG. Εκτοξεύτηκαν σε εμβέλεια 60 χιλιομέτρων, πριν πέσουν στη θάλασσα, αναφέρει το Yonhap. Είχε προηγηθεί, πριν από έξι ημέρες, η εκτόξευση 25 ακόμη πυραύλων μικρού βεληνεκούς στην ίδια περίπου περιοχή.

Η Νότια Κορέα υποστηρίζει ότι οι εκτοξεύσεις αυτές αποτελούν μια «ένοπλη διαμαρτυρία» κατά των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγονται μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ. Η Βόρεια Κορέα έχει καταγγείλει ότι αυτά τα στρατιωτικά γυμνάσια αποτελούν προετοιμασία για πόλεμο, ενώ από την πλευρά τους, Σεούλ και Ουάσινγκτον υποστηρίζουν ότι τα γυμνάσια αυτά έχουν αμυντικό χαρακτήρα.

Στις αρχές του 2013, η Βόρεια Κορέα είχε διεξάγει την τρίτη της πυρηνική δοκιμή, έχοντας ήδη εκτοξεύσει, το 2012, έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς που σύμφωνα με επικριτές είχε ως στόχο να επιδείξει την τεχνολογία της για ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook